Ajuntament de Catí
opcions Op1 Op2 Op3 Op4 Op5 Op6 Op7 Op8 Op9 Op10 Op11

QUÉ VISITAR

casavilab.jpg (24763 bytes)

Casa de la Vila (1428)

En la Casa de la Vila admirar les arcades i finestrals, la Llotja, la Sala Superior (Sala de la Vila) i les pintures de les seues parets.

Església de l'Assumpció (S. XIII-XVIII)

En l'església dedicada a Nª Sª de l'Assumpció visitar les capelles, en particular la de la Comunió amb les pintures de Pasqual Mespletera, el Cor, el cadiram del presbiteri, el Prigó d'Avinyó, la sagristia i sobre tot el Retaule de Jacomart.

Palau de Sant Joan (Casa Miralles)

Admirar la façana amb els finestrals gòtics, el rellotge de sol i les arcades interiors de l'edifici.

 

Retaule de Jacomart

Visitar les capelles dels Spígol, dels Montserrat i admirar la única obra documentada de Jacomart, pintor de càmara del rei Alfons el Magnànim. Destaca la presència en la predela del retaule de Sant Vicent Ferrer, una de les imatges que amb més fidelitat representa al famós predicador valencià que va predicar en Catí l'any 1410.

Prigó d'Avinyó (1374)

 

El prigó és un dels més antics de la Comunitat Valenciana. Esculpit per Giamo d'Avinyó l'any 1374 per a decorar el seu panteó

 

Balneari de l'Avellà

En el Balneari visitar especialment l'ermita del segle XVII amb les pintures de Pasqual Mespletera i l'altar de la Marededéu. També visitar la font i els edificis annexes, l'ermitori, la fonda i la Casa de Banys.

 

Construccions de pedra en sec

Visitar les construccions de pedra seca, entre les que destaca especialment la Barraca del Gatellà o de Tomás de Generosa de l'any 1946

Ermites de Santa Anna, Sant Vicent, El Pilar i l'Avellà

 

Visitar les ermites de Santa Anna (la més antiga), la de Sant Vicent i la del Pilar

 

Visita a les neveres i al Tossal de la Nevera

 

Resulta inevitable una visita al Tossal de la Nevera (1286 m) i a les neveres, antigues construccions de pedra en les que s'acumulava la neu i el gel que després es transportava en cavalleries a Vinaròs.