INAUGURACIÓ RESTAURACIÓ PINTURES I MUSEU DE L'AVELLÀ (7 de setembre de 2018)

 

Polsa per ampliar cartell i fotos seguents

 

INAUGURACIÓ RESTAURACIÓ PINTURES I MUSEU DE L'AVELLÀ

Vesprada/nit carregada d'actes emotius al Balneari  per la inauguració de la restauració de les pintures de l'ermita de L'Avellà i del museu-centre d'interpretació de l'aigua de L'Avellà, situat annex a l'actual embotelladora.

 L'esdeveniment ha estat presidit pel president de la Diputació de Castelló Xavier Moliner i pel bisbe de Tortosa Enric Benavent, a més de l'alcalde Pablo Roig, del pàrroc de Catí Rdo. Mossèn Godefroid León i del Diputat Delegat de Cultura, Vicente Sales. A destacar també l'actuació del Cor de Cantores i rondalla, així com de la banda de música la "Unió Musical Catinenca".

 

Després de la rebuda de les autoritats, la vesprada ha començat emb una projecció audiovisual sobe la història del poble i del Balneari utilitzant com a pantalla la façana de la casa ermita-església.

 

Seguidament, encapçalats per la Banda de Música tots els presents s'han dirigit cap a l'embotelladora on en la part superior s'ha procedit a la inauguració del museu- centre d'interpretació de l'aigua de l'Avellà.

 

 

 

 

 

Novament encapçalats per la banda de música autoritats i tots els presents s'han dirigit cap a l'ermita per procedir a l'acte cultura, històrica i sentimentalment més important i més esperat pel catinencs: la inauguració de la darrera restauració de les pintures i frecs del segle XVIII, de Pasqual Mespletera i Mossén Celma, i que després d'un llarg període de greu perill de pèrdua per les humitats en el subsol i laterals de l'ermita s'ha aconseguit finalment el poder retornar a l'estat en que foren pintades.

 

 

Com podem vore des de la mateixa porta d'entrada fins a l'altar l'església ha sigut intensament adornada per l'especial esdeveniment

 

Les autoritats abans esmentades i les autores de la remodelació, moments abans de procedir a la inauguració de la restauració, amb unes paraules del Sr. Bisbe, president de la Diputació, alcalde Catí, pàrroc, així com de les autores primer dintre de lèsglésia i després en l'exterior en la placeta.

 

 

 

 

 

El Cor de Cantores ha interpretat dos cançons, una sobre la Verge y l'altra sobre els Goigs a La Mare de Déu

 

 

Xerrades a la placeta de l'ermita.

 

FOTOGRAFIES DEL FACEBOOK DE PABLO ROIG

"Seguim caminant... moltes gràcies a tots i totes, als companys de l’Ajuntament, a tot el poble de Catí i en especial a Javier Moliner!!!"

 

En acabar, el sopar multitudinari d'unes 600 persones, que estava previst celebrar al mateix balneari de l'Avellà, s'ha traslladat per motius climatològics al poliesportiu de Santa Anna. Allí han pogut degustar un plat de tombet de bou.

 

ÁLBUMS DE FOTOGRAFIES

ÀLBUM  DE LES PINTURES RESTAURACIÓ DEL MES D'AGOST DE 2018- INAUGURACIÓ 7 de setembre de 2018

https://photos.google.com/share/AF1QipPasnAEJ-JzT_rR_BIevI6nG8qwcJY-O_0FNRa4xJcpSEg92ceS_wpsk0Sp43vcwQ?key=RGRFOWs1SkVldUhwWVdOcXFPeEdQWVR5bzZ3VGx3

https://www.flickr.com/photos/diputacion/albums/72157697962580772

https://www.facebook.com/pg/CatiTresorDelMaestrat/photos/?tab=album&album_id=1851557974933577

 

 

ESTAT DE LES PINTURES DIA INAUGURACIÓ (07-09-2018)

 

Polsa per ampliar imatge

 

Polsa per ampliar imatge

Polsa per ampliar imatge

 

 

 

Recuperats ja de festes, cal seguir l’activitat per millorar el poble... comencem amb la inauguració de la restauració de les pintures de l’ermita, el museu de l’aigua de l’Avellà i la nova maquinària.

TOT FINANÇAT PER LA DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

Què aconseguim amb això?

1.- Restauració de les pintures:

- Evitar la total desaparició de les pintures de la part dreta.

- Conservar el patrimoni del poble i posar-lo en valor com a reclam per als visitants.

Ja coneixeu tots “l’ermita de l’Avellà”, tresor dels catinencs, pero aquesta setmana serà molt especial, tant per a l'ermita com per a nosaltres. Després d'una llarga i profitosa restauració anem a presentar una de les joies artístiques de l'ermita: les pintures de la capella, de 1735.

Es tracta d'un conjunt de frescs que van ser realitzats per Pasqual Mespeltera, originari de Sant Mateu, i considerat un dels pintors més representatius del barroc valencià. L'obra va tindre un cost de quasi 700 lliures i va ser una iniciativa del Mossèn catinenc Francesc Celma. Si tenim que descriure totes les pintures una per una necessitariem un text llarguíssim… però como ja sabem, una imatge val més que mil paraules, així que comptem amb la vostra visita per a la inauguració..

 

2.- Nova maquinària:

- Poder envasar nous models de botelles.

- Treballar de manera més eficient.

 

3.- Museu de l’aigua:

- Contar la història de l’Aigua de l’Avellà i el cicle de l’aigua.

- Centre de visitants per a donar a conèixer la nostra aigua i fomentar el consum.

- Conectar el museu de l’Avellà en la Llotja de Catí per a que cap dels més de 3.000 visitants que tenim cada any marxen sense visitar Catí i l’Avellà.

Queden més coses per fer però ens esperen uns mesos d’activitat... anirem comptant al ritme que es vagen tancant tancant coses

 

 

AMPLIAR INFORMACIÓ SOBRE LES PINTURES EN CATIMENU.COM

 

 

ÀLBUM  DE LES PINTURES RESTAURACIÓ DEL MES D'AGOST DE 2018- INAUGURACIÓ 7 de setembre de 2018

 

Polsa per ampliar imatge