NOTICÍES 2013

Es manté per a noticies anteriors al mes de juny de 2013 l'enllaç següent http://catimenu.com/catinoticies.htm

I55.- L'AJUNTAMENT PRESENTA UNA PÀGINA EN FACEBOOK PER PROMOCIONAR EL TURISME

 

I56.- LA DIPUTACIÓ MILLORARÀ LA CARRETERA DE L'AVELLÀ

 

 

56.- LA DIPUTACIÓ MILLORARÀ LA CARRETERA DE L'AVELLÀ

La diputació millora la CV-1270 entre Catí i l'Avellà

El vicepresident primer de la Diputació de Castelló, Francisco Martínez, ha realitzat una visita per comprovar l'estat de les obres realitzades a la carretera CV-1270, que discorre entre els nuclis de població de Catí i l'Avellà, acompanyat pel diputat provincial i regidor de Catí, Pau Roig i de Manuel Puig, alcalde del municipi.

L'actuació ha consistit en el sanejament de les zones afectades per les vegetació adjacent a la carretera i el desenvolupament produeix deficiències a la base del vial.

L'obra, amb un pressupost de 19.064,22 euros, s'ha executat dins del contracte que té subscrit la Diputació de Castelló per a la gestió integral, manteniment, conservació i modernització de la xarxa de carreteres la titularitat ostenta la corporació provincial.
Els representants de la Diputació Provincial i l'Ajuntament de Catí, han manifestat la seva satisfacció per l'execució de les obres i per l'increment en la seguretat que aquesta suposarà per al trànsit dels vehicles que circulen per aquest vial.

La notícia completa al web de la Diputació de CS
http://www.dipcas.es/es/la-diputacion-mejora-la-cv-1270-entre-cati-y-lav...

I57.- EXPOSICIÓ DE 12 PINTURES INSPIRADES EN OBRES DE MÚSICA EN CATÍ

 

 

57.- EXPOSICIÓ DE 12 PINTURES INSPIRADES EN OBRES DE MÚSICA EN CATÍ

Estes vacances de Nadal tindrà lloc una exposició de 12 pintures inspirades en obres mestres de la música.

Autor: Lorenzo Ramírez- Lloc d'exposició: La Llotja (Casa la Vila) de Catí.

Inauguració Exposició: 20 de desembre a les 19:00 h.

Dates de l'exposició: Des del 20 de desembre al 8 de gener. Horari de visites: De 9:00 h a 15:00, de dilluns a dissabte.

I58.- NOU EXEMPLAR DE LA REVISTA "TOSSAL" (EL NÚMERO 20)

 

 

 

58.- NOU EXEMPLAR DE LA REVISTA "TOSSAL" (EL NÚMERO 20)

 

Nou exemplar de la revista "Tossal"

Amb motiu de les festes de Nadal ha sortit a la llum un altre exemplar de la revista que edita l'Associació Cultural "Tossal de la Nevera".

es tracta ja del número 20, el que correspon al 3er. quadrimestre de 2012.

La portada està dedicada a l'obreta de teatre, "Un mal dia" interpretada pel grup catinenc "Peraires de Comédia" durant les passades festes de Sant Martí (estava prevista inicialment per a la celebració de la Diada).

la contraportada, ja en ambient nadalenc, està dedicada a la passada interpretació de cançons nadalenques del Cor de Catí Verge de l'Avellà que va tindre lloc el passat diumenge a la Llotja de la Casa la Vila.

Els continguts de la revista són:
- Editorial
- Notícies breus
- Article d'opinió sobre l'investigació d'hidrocarburs en la comarca
- La ramaderia de Catí en altres temps (Antoni Melià)
- El "iaio" Paco de Catí a Nova York (Paco Segarra)
- El doble obsequi de l'Avellà (R. Monferrer)
- Les visites pastorals del bisbe de Tortosa (Paco segarra)
- El vocabulari incomplet de Mossèn Puig (Pere- Enric Barreda)
- Entrevista (a Elodia Beltrán)
- El costumari catinenc (Joaquim Carbó)
- Coses Nostres
- Associacions del Poble
- La cuina de la tia Pepa (Conill amb salsa)
- Entreteniment (Alfredo Roca)
- Meteorologia (Àlex Carbó)

La revista, gratuïta per als socis, es pot comprar en el quiosc al preu de 2,50 euros.

I59.- CONCERTS DE NADAL DEL COR DE CATÍ I DE LA UNIÓ MUSICAL CATINENCA

 

 

59.- CONCERTS DE NADAL DEL COR DE CATÍ I DE LA UNIÓ MUSICAL CATINENCA

El diumenge, dia 16 de desembre va tindre lloc un concert de cançons nadalenques a càrrec del Cor de Catí, Verge de l'Avellà acompanyat d'un grup castellonenc. El concert es va realitzar a la Llotja de la Casa de la Vila, després de la missa major.

En primer lloc els dos grups van interpretar cançons nadalenques de l'altre costat de l'Atlàntic per a concloure amb les clàssiques nadales mediterrànies.

Una setmana després, el dia 23 de desembre, a les 19:00 h, va ser la banda de música de la Unió Musical Catinenca, dirigida per Kike Martínez Saura. la que va interpretar, al centre recreatiu, el típic concert de nadal.

Repertori:

Àngel i Tica (Pas-doble): Enrique Martínez Fuertes
Cordilleras de los Andes (Kees Vlak)
Into the joy of spring (James Swaringen)
A Christmas medley (arr. Rieks van der Vende)

En el concert van col•laborar els alumnes de l’escola de música “Arsenio Sales”
L’actuació va finalitzar amb la “Marxa Radetzky” de J. Strauss (pare)

Els membres de la “Unió Musical Catinenca”, els de l’Escola de Música “Arsenio sales” i el Cor de Catí, Verge de l'Avellà els desitgen un Bon Nadal i un Feliç Any 2013

I60- OFERTA D'OCUPACIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA

 

60- OFERTA D'OCUPACIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA

La Agencia de Empleo y Desarrollo Local del Ayuntamiento de Cati informa:

El Servicio Valenciano de Empleo y Formación (SERVEF) está llevando a cabo un Plan de Prospección de Empresas en colaboración con los Agentes de Empleo y Desarrollo Local mediante el cual se van a realizar visitas a empresas de toda la Comunitat Valenciana con el fin de dar a conocer a los empresarios los servicios que ofrece el SERVEF y las Agencias de Desarrollo Local de los Ayuntamientos y detectar cuales son las necesidades de recursos humanos que tienen las empresas en los ámbitos del empleo y de la formación.
El Servef a través del portal de empleo de la Comunidad Valenciana “GVAJOBS” ofrece un método de gestión de ofertas que les permite a las empresas gestionar sus ofertas de empleo a través de Internet.

Gràcies

Salutacions cordials.

BONS NADALS I FELIÇ ANY NOU !!!!

Josefa Ferreres Guardiola
A.e.d.l.
Ajuntaments de Sant Mateu, Catí i Xert

I61.- RESTAURACIONS LLUM IMATGES EN CATÍ

 

61.- LA FUNDACIÓ DE LA LLUM I LES IMATGES RESTAURARÀ LA FAÇANA DE LA CASA DE LA VILA I LA TEULADA DE L'ESGLÈSIA

2012.12.26 - 16:03 h. Última hora
La Diputació celebra que el 2013 es restauren cinc tresors patrimonials de Castelló amb 'La Llum de les Imatges'
Pau Roig assegura que "es veuran beneficiats tant el patrimoni històric com el turisme de tot el Maestrat"

El diputat provincial Pau Roig ha participat aquest matí en la reunió del Patronat de la Fundació "La Llum de les Imatges", en la qual s'ha donat un impuls al projecte que portarà l'exposició a la província de Castelló el 2013 i que permetrà posar en valor cinc tresors del patrimoni castellonenc. La Diputació de Castelló és membre d'aquest patronat, en el qual estan integrats tant la Generalitat, com els diferents bisbats de la Comunitat Valenciana, així com alguns ajuntaments autonòmics.

En la seva condició de diputat pertanyent al Maestrat, Roig ha agraït que s'hagi acceptat la inclusió dels municipis de Culla i Catí a la ruta que permetrà enriquir el llegat històric patrimonial tant dels municipis que acolliran la mostra, com els de tota la comarca ". En aquest sentit, el representant de la Diputació de Castelló ha assegurat que "la coordinació d'activitats entre la costa-Benicarló i Vinaròs-i l'interior-Catí i Culla-permetrà que tota la comarca es pugui beneficiar tant de la restauració d'edificis i peces emblemàtiques, com l'impuls turístic que suposarà durant els mesos en què es celebri la propera edició de 'La Llum de les Imatges'.

Aquesta campanya inclou la restauració de cinc edificis monumentals a les localitats de Vinaròs, Benicarló, Culla i Catí, i la recuperació d'un total de 93 d'obres d'art, entre pintures, escultures, orfebreria, teixits i documents, pertanyents o relacionades amb aquest territori

Segons acord de patronat, presidit pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Rafael Ripoll, es procedirà a la contractació de les obres de recuperació en els béns immobles, que comprèn la restauració integral de l'església Arxiprestal de l'Assumpció de Vinaròs, i la recuperació, també en la seva totalitat, de l'església parroquial de Sant Bartomeu de Benicarló.

També, la restauració de la façana de la Llotja-Casa de la Vila a Catí, declarat conjunt històric-artístic, així com també s'ha inclòs la recuperació de la coberta de l'església d'aquesta localitat, donada la precària situació en què es troba aquest monument arquitectònic. Per a les dos obres hi ha pressupostat un total d'uns 210.000 euros per a la restauració de la Casa de la Vila (façana, paviment, fusteria, fontaneria, etc..) i per a la teulada de l'esglèsia (nau central, sagristia i mitja teulada de la Capella de la Comunió hi ha un pressupost d'uns 243.000 euros. Està previst de que les obres s'inicien durant el primer semestres de l'any 2013

Finalment, la restauració i habilitació, exterior i interior, dels espais de la Casa Abadia per a les necessitats que comporta l'exposició i posteriorment per al seu funcionament com a museu parroquial de Culla.

L'exposició, que obrirà les portes a finals de 2013, vol recuperar i donar a conèixer l'esplendor artístic d'aquest territori castellonenc, el Maestrat, d'especial significació historicoartística i de particulars característiques, a través d'aquesta actuació de recuperació patrimonial sense precedents .

Per això, també s'ha aprovat la restauració d'un total de 93 béns mobles, de diferents èpoques, estils i tècniques, la majoria procedents de les poblacions que integren aquest territori, dels quals un total de 48 ja es troben en procés de recuperació al Centre de Conservació de Béns Mobles de La Llum de les Imatges. La resta de peces arribaran als tallers en les pròximes setmanes.

Aquestes obres, juntament amb altres peces que no requereixen la seva restauració, es mostraran en l'exposició que tindrà per seus les localitats de Vinaròs, Benicarló, Culla i Catí.

 

 

I56.- LA DIPUTACIÓ MILLORARÀ LA CARRETERA DE L'AVELLÀ

 

 

56.- LA DIPUTACIÓ MILLORARÀ LA CARRETERA DE L'AVELLÀ

La diputació millora la CV-1270 entre Catí i l'Avellà

El vicepresident primer de la Diputació de Castelló, Francisco Martínez, ha realitzat una visita per comprovar l'estat de les obres realitzades a la carretera CV-1270, que discorre entre els nuclis de població de Catí i l'Avellà, acompanyat pel diputat provincial i regidor de Catí, Pau Roig i de Manuel Puig, alcalde del municipi.

L'actuació ha consistit en el sanejament de les zones afectades per les vegetació adjacent a la carretera i el desenvolupament produeix deficiències a la base del vial.

L'obra, amb un pressupost de 19.064,22 euros, s'ha executat dins del contracte que té subscrit la Diputació de Castelló per a la gestió integral, manteniment, conservació i modernització de la xarxa de carreteres la titularitat ostenta la corporació provincial.
Els representants de la Diputació Provincial i l'Ajuntament de Catí, han manifestat la seva satisfacció per l'execució de les obres i per l'increment en la seguretat que aquesta suposarà per al trànsit dels vehicles que circulen per aquest vial.

La notícia completa al web de la Diputació de CS
http://www.dipcas.es/es/la-diputacion-mejora-la-cv-1270-entre-cati-y-lav...

 

55.- L'AJUNTAMENT PRESENTA UNA PÀGINA EN FACEBOOK PER PROMOCIONAR EL TURISME

L'Ajuntament de Catí ha obert una pàgina, Catí, tresor del Maestrat, en la xarxa social del Facebook pera promocionar el turisme del poble. Els àlbums estan dividits per temàtiques i en cadascun hi ha una foto amb un enllaç que porta directament a la pàgina web, perfil de Facebook ... o el contacte de cada comerç, casa rural, bar, restaurant, activitats o punts d'interès. La pàgina utilitza alguns dels recursos de les webs de Catí i està oberta a rebre la participació de tots aportant promocions, events, fotos de Catí o fotos i enllaços dels comerços, cases rurals, bars, restaurants ... La pàgina es gestionarà des de l'Ajuntament. L'enllaç és http://www.facebook.com/catitresordelmaestrat?ref=hl

A1.- Registre Civil 2012

 

Enviado por admin en 31 Diciembre 2012 - 12:15am

REGISTRE CIVIL DE CATÍ
ANY 2012

NAIXEMENTS
1.- Miquel Beltrán Querol
2.- Dana Prats Puig
3.- Julia Ortí Sorolla

DEFUNCIONS
1.- Natividad Miralles García
2.- Ernesto Puig Puig
3.- Ernesto Salvador Olsina
4.- Vicente Blasco Puig
5.- Antonio Puig Segura
6.- Maria Puig Puig
7.- Josefa Roca Sales
8.- Juan Carbó Segura
9.- Alejandrina Sales Moliner
10.- Ernesto Eixarch Roca
11.- Francisca García Huguet
12.- Mario Antonio Tadeo Pérez
13.- Consuelo Monfort Guardiola

CASAMENTS
1.- Víctor Puig Moliner i Mª Amparo Aznar Pitarch
2.- Juan José Beltrán Beltrán i Ester Navarro Fayos
3.- Andrés Puig Sanjuán i Pilar Velázquez Puig

Recordem que els registres civil de l'ajuntament i el registre parroquial no tenen perquè coincidir necessàriament ja que hi ha discordances:
- Persones censades fora del poble que aparèixen en registre parroquial peró no en civil i al contrari.
- Casaments en registre civil peró no parroquial.
- Nascuts sense batejar en registre civil peró no parroquial.

(P): En registre de la parròquia
Darrera actualització 31 de desembre de 2012

 

A2.- Registre parroquial 2012

 

REGISTRO PARROQUIAL
AÑO 2012

BAUTISMOS

1.- Alba Puig Adell
2.- Alejandro Roca Vallés
3.- Marc Puig Pellicer
4.- Miquel Beltrán Querol
5.- Dana Prats Puig

DEFUNCIONES
1.- Natividad Miralles García
2.- Ernesto Puig Puig
3.- José Adell Segarra
4.- Julia Segarra Roca
5.- Ernesto Salvador Olsina
6.- Vicente Blasco Puig
7.- Carmen Puig Segura
8.- Eduardo Ortí Pitarch
9.- Francisco Roca Blasco
10.- Antonio Puig Segura
11.- María Puig Puig
12.- Josefa Roca Sales
13.- Ricardo Beltrán Sancho
14.- Juan Carbó Segura
15.- Alejandrina Sales Moliner
16.- Ernesto Eixarch Roca
17.- Francisca García Huguet
18.- José Mª Ripollés Aguilar
19.- Antonia Roca Troncho
20.- Ovidio Sanjuán Beltrán
21.- Rosa Adell Adell

MATRIMONIOS
1.- Víctor Puig Moliner y Mª Amparo Aznar Pitarch
2.- Andrés Puig Sanjuán y Pilar Velázquez Puig

PRIMERAS COMUNIONES:
1.- Andrés Beltrán Vaquer
2.- Anna Escrig Carbó
3.- Edgar Segarra Beltrán
4.- Rosana Roca Puig
5.- Sergi Sales Sales

A3.- L'entrega dels regals dels Reis 2013 a l'església parroquial

 

Tot està ja preparat per a la vinguda dels Reis Mags que s'espera arriben a Catí la nit del proper dissabte, dia 5 de gener. El passat dia de capdany, cap a les 19:30 h, ja van arribar els patges per replegar les cartes amb les peticions de regals dels xiquets catinencs.

Tal com és costum tradicional, al toc de campanes de la vesprada-nit, s'encendran les argelagues que orientaran als Reis Mags per dirigir-se al poble i a les cases dels xiquets.
Els Reis Mags arribaran a Catí per la carretera de Morella i en primer lloc es dirigiran a adorar al Jesusset. Seguidament a la mateixa església parroquial faran personalment l'entrega dels regals als xiquets/xiquetes del poble.

Malgrat la crisi actual, s'espera que arriben més carregats d'il·lusió que mai.

A4.- Gran participació en l'acte d'entrega dels regals dels Reis

 

Amb gran participació dels catinencs ha tingut lloc el dia 5 de gener la recepció oficial dels Reis Mags. Han arribat en carrossa cap a les 20:00 h a la Font de Sant Vicent on la Corporació Municipal els ha donat la benvinguda. Acompanyats en cercavila per la banda de música "La Unió Musical Catinenca" tots s'han dirigit a l'esglèsia parroquial on els Reis han adorat al Nen Jesús. Mossèn Rafael, el pàrroc, i el Sr. alcalde, Manuel Puig, els han donat la benvinguda i han dirigit unes paraules als presents abans de procedir els Reis a l'entrega dels regals als xiquets.

La representació de xiquets participants en l'acte ha estat més nodrida que els darrers anys demostrant que la il·lusió es manté encara amb la crisi. La majoria dels xiquets han respost a les preguntes dels Reis i han cantat algunes cançonetes nadalenques abans de recollir els regals.

A5.- Ja estem damunt de la festa de Sant Antoni

 

Sant Antoni 2013- Passat la festa del Reis ja tenim endamunt la celebració de Sant Antoni. Enguany els clavaris són Ivan Roca Boix(de Sagasta), José Antonio Puig Puig(Coma), Vicent Valero Pons (Tico) , i David Mohedo (parella de Margarita del Pintor). La celebració de la festa serà el cap de setmana 19/20 de gener.

Si us interessa les dades de celebració de la festa de Santa Antoni són:
- 12 gener: Castellfort.
- 19 gener: Catí, Forcall, La Pobla de Benifassar, Morella, Vilafranca, Benassal, Albocàsser, Sorita, Villores, Vilanova, entre d'altres.
- 26 de gener: Herbers, La Mata, vallibona, Ares, Palanques
- 2 de febrer : Ortells, Cinctorres, Todolella
- 9 de febrer: Portell
- 23 de febrer: Olocau
- mes d'abril: Culla

A6.- Calendari festes mòbils 2013

 

Avui en la parròquia de Catí s'ha donat el calendari de les festes mobibles de l'any 2013.

CALENDARI DE LES CELEBRACIONS MÒBILS DE 2013

El calendari de festes mòbils aquest any serà el següent:
- Dimecres de Cendra: 13 de febrer
- Diumenge de Rams: 24 de març
- Dijous Sant: 28 de març
- Divendres Sant: 29 de març
- Diumenge de Pasqua de Resurrecció: 31 de març
- Dilluns de Romeria a l'Avellà: 1 d'abril
- Sant Vicent Ferrer: 8 d'abril
- 1er dia de la Romeria de Catí a Sant Pere de Castellfort: 4 de maig
- 2n dia de la Romeria a Sant Pere de Castellfort: 5 de maig
- Ascensió: 12 de maig
- Pasqua de Pentecosta: 19 de maig (Possiblement dia de les primeres comunions)
- Festivitat del Corpus: 2 de juny
- Diumenge del Cor de Jesús: 23 o 30 juny

A7.- II Jornades de la Tòfona

 

II Jornades de la Tòfona (Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, la Serratella) els caps de setmana des del 12 de gener al 24 de febrer

Por segundo año consecutivo tiene lugar esta extraordinaria muestra gastronómica donde uno de los princiapales tesoros de la gastronomía de la provincia de Castellón: la trufa, es el principal protagonista.

Restaurantes de los municipios de Albocàsser, Benassal, Catí, Culla y la Serratella, presentan ricos menús elaborados con todo el aroma de nuestra trufa autóctona.
Además establecimientos de estas localidades ponen a disposición de los visitantes la posibilidad de adquirir trufa fresca y sabrosos productos gastronómicos elaborados con este rico manjar.
Con la degustación de los menús presentados en las "II Jornadas Gastronómicas de la Trufa" podemos participar en sorteos de estancia en alojamientos rurales de la provincia de Castellón. Un aliciente más para no perderse estas sabrosas jornadas.

Recordar que la "X Mostra de trufa negra Ports - Maestrat" tendrá lugar en Culla los días 28 de enero y 2 y 3 de febrero.

Tenéis la información de restaurantes y establecimientos participantes en: II Jornadas Gastronómicas de la Trufa 2013 en la web
http://cati.es/jornades-trufa-2013.pdf

A8.- Cartell de la Festa de Sant Antoni- 19/20 de gener de 2013

 

Els clavaris de 2013 (Iván, Tico, José Antonio i David) han tingut la bona idea de fer un cartell de la festa de Sant Antoni.

La festa tindrà lloc el cap de setmana del 19 al 20 de gener

A9.- Presentació Mostra i Fira de la Trufa Ports/Maestrat

 

Mostra i fira de la trufa de Ports/Maestrat

Presentación de la X Mostra de la Trufa Negra dels Ports-Maestrat y las II Jornadas Gastronómicas de la Trufa

El presidente de la Diputación, Javier Moliner, presidió el pasdo dia 11 de enero la presentación de la X Mostra de la Trufa Negra dels Ports-Maestrat y las II Jornadas Gastronómicas de la Trufa donde destacó “la importancia de sumar esfuerzos entre la participación pública, privada y la unión de municipios para conseguir el éxito de eventos que atraigan riqueza y dinamismo a la provincia de Castellón, que es el objetivo de la estrategia ‘Conecta Castellón’ .

La ‘X Mostra de la Trufa Negra dels Ports-Maestrat’ y las ‘II Jornadas Gastronómicas de la Trufa’, que contaba hasta ahora con la participación de los municipios de Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, suma este año a la Serratella. Una edición que duplica la participación de establecimientos, ya que se suman 21 más, pasando de 16 a 37, además de la incorporación de la Escuela de Hostelería de Castellón en la organización y promoción de esta iniciativa.

Durante la edición de 2012 fueron 3.500 visitantes los que disfrutaron de la muestra, lo que supuso un ingreso adicional para los municipios de 100.000. Moliner ha explicado, por tanto, que “la participación este año de más del doble de establecimientos hace prever un impacto económico en la zona de 200.000 euros. Es fundamental la consolidación de estos eventos, que suponen un revulsivo económico en zonas del interior de la provincia en un momento del año en el que, si cabe, es todavía más necesario”.

La ‘X Mostra de la Trufa Negra dels Ports-Maestrat’ se celebrará en Culla, los próximos días 28 de enero, 2 y 3 de febrero; este año la organización ha diseñado una página web (www.trufaportsmaestrat.es) donde todas las personas interesadas pueden consultar la información e incluso inscribirse a través de un formulario on line.

Por otra parte, las ‘II Jornadas de la Trufa 2013’, que se desarrollarán en Albocàsser, Benassal, Catí, Culla y la Serratella, tendrán lugar este mes de enero (días 12 y 13, 19 y 20, 26 y 27) y el próximo de febrero (días 2 y 3, 16 y 17, 23 y 24). En la misma se podrán degustar menús basados en la trufa, entre 25 y 35 euros.

Decidido apoyo institucional, con 26.000 euros para atraer turistas
Este tipo de ferias que se celebran a lo largo de la provincia cuentan con el respaldo y apoyo de la diputación. Se celebran más de 30 durante todo el año y se convierten en un apoyo fundamental a la apuesta que desde la corporación provincial se realiza por la puesta en valor de los productos autóctonos de Castellón. La subvención de 10.000 euros para la organización de las jornadas va acompañada de otra de 16.000 euros para atraer turismo de la provincia y de la Comunitat Valenciana.

La estrategia para dinamizar el sector turístico a través de la promoción de la gastronomía y el sector agropecuario ha llevado a la Diputación a potenciar el presupuesto del área de Desarrollo Rural, que en 2013 dispone de un aumento del 30%. Esto se notará especialmente en el reconocimiento y mejora de la rentabilidad de los productos agroalimentarios castellonenses, paro lo que se va a triplicar el presupuesto, siendo ahora de 225.000 euros frente a los 75.000 euros destinados para tal fin en 2012.

También se ha duplicado la partida para celebrar ferias comerciales, de tal manera que en 2013 habrá 100.000 euros con el objetivo de potenciar el efecto promocional y la participación. Además, también se incrementa un 60% la cantidad prevista para promocionar los certámenes agroalimentarios.

Como novedad, se incluyen dos nuevas partidas de fomento de los productos locales. Una de 60.000 euros para mejorar la calidad y comercialización de los alimentos de Castellón, y otra específica de 30.000 euros para la puesta en valor de los productos pesqueros. El presupuesto global para potenciar este sector agroalimentario superará los 400.000 euros este año.

B10.- X Mostra dels Ports-Maestrat de la Trufa Negra- Culla

 

X Mostra de la trufa negra- Culla, febrer 2013

X Mostra dels Ports-Maestrat de la Trufa Negra- Culla

Dilluns, dia 28 de gener comencen les activitats de la X Mostra de Trufa Negra dels Ports-Maestrat. Aquest dia tenen lloc activitats formatives.
El cap de setmana del 2 i 3 de febrer serà quan tinguen lloc les principals activitats en la nau polifuncional de l'Ajuntament de Culla.
Els tallers, reunions tècniques, concursos, exhibicions, degustacions, tindran a Culla com a localitat anfitriona.

Enllaços:

Es pot accedit al programa complet de la Mostra, cartell, tríptic a través de la web de l'ajuntament de culla http://culla.es

http://culla.es/es/node/209
http://www.trufaportsmaestrat.es/
http://culla.es/sites/culla.es/files/attachments/triptic_trufa.pdf
http://culla.es/sites/culla.es/files/attachments/triptic_trufa-val.pdf
http://culla.es/sites/culla.es/files/attachments/cartel_cas_progra.pdf
http://culla.es/sites/culla.es/files/attachments/cartel_val_progra.pdf

B11.- Carnestoltes en Catí el cap de setmana del 16 de febrer

 
 

CARNESTOLTES 2013
Dissabte, 16 de febrer de 2013

PROGRAMACIÓ CARNAVAL CATÍ 2013
17:00 - Desfilada infantil amb disco-mòbil. Eixida des de la Plaça de Dalt acabant al Centre Recreatiu.
18:00 - Xocolatada al Centre Recreatiu per a tots els xiquets amb disfressa.
19:00 - Apertura del "Mesón del vi, la cervesa i la mala vida".
00:00 - Concentració de disfresses a la Plaça de Dalt.
A continuació, desfilada pel poble amenitzada amb DISCO-MÒBIL. Durant el recorregut, hi haurà sangria a go-go.
01:00 - Actuació de la magnífica orquestra, "SUPER MAGIC". En finalitzar, disco-mòbil fins que el cos aguante.

HORA FELIÇ DE 1:00h A 2:00H

HI HAURÀ PREMIS PER A LES MILLORS DISFRESSES I PER A LA MILLOR CARROSSA!!

NO VOS HO PODEU PERDRE!!

B12.- Manuel Puig revalida la presència dels populars en Catí

 

Catí (9 de febrero de 2013)

Un centenar de personas se reunieron en Catí para celebrar los actos de renovación de junta local tanto del Partido Popular como de Nuevas Generaciones (NNGG)
Lo que en principio estaba proyectada como una noche de cena y de sencilla renovación local de NNGG y de algunos cargos locales del partido, se convirtió en un reconocimiento a la labor de Pablo Roig a través de una proyección multimedia.

Manuel Puig Puig, alcalde de la localidad, fue revalidado como presidente de la junta local y Adrià Puig Pitarch cogió el testigo de Pablo Roig Ferrando, actual diputado provincial y que ha estado cuatro años al frente del cargo de la organización juvenil local, además de la provincial que dejó en el mes de diciembre.

El acto contó con la presencia de numeros miembros de NNGG, dirigentes provinciales del PP y de la Diputación Provincial de Castellón entre los que destacamos al vicepresidente Francisco Martínez y el presidente de NN.GG Juan Carlos Caballero.

Ver proyección multimèdia en
http://www.youtube.com/watch?v=c3lMH4uXWzw&feature=youtu.be

B13.- Animada festa de Carnestoltes 2013 en Catí

 

CARNESTOLTES 2013, CATÍ

Amb una gran participació es va desenvolupar la revetlla del dia 16 al 17 de febrer la celebració de la festa de Carnestoltes 2013 en Catí.

La desfilada infantil va començar a les 17:30 h, des de la Plaça de Dalt al Centre Recreatiu. Van participar pràcticament tots els xiquets/xiquetes del poble. En arribar al centre recreatiu van ser tots convidats per l'organització a una xocolatada.

Per la nit, al voltant de les 00:15 h, va començar la desfilada dels majors amb el mateix itinerari que la desfilada infantil de la vesprada.

A destacar la gran varietat de disfresses, la majoria ben currades.

En tots els actes van estar presents les càmeres de Canal 56 per lo que esperem poder tornar a gaudir de la festa en els nostres TV.

En el centre recreatiu va haver ball amenitzat per l'orquestra SUPERMAGIC

A la mitja part es va fer públic la decisió del jurat que va atorgar els següents premis:

1er. premi a la disfressa sobre les Barbies
2on. premi a la disfressa sobre el gran prix (mans)
3er. premi a la disfressa sobre els aviadors

Premi especial a la millor carrossa a la de la Casa Reial

Tornem a destacar l'elevat nivell i treball de la majoria de les disfresses de tal forma que alguna altra també haguera merescut una nominació.

Donem la nostra felicitació a la junta responsable del centre recreatiu, que es va disfressar de western, pel seu treball i per l'execució perfecta de les programacions i activitats.

Més informació en la web http://catimenu.com/carnestoltes2013.htm

B14.- Visita del President de la Generalitat Valenciana a Catí

 

VISITA DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT ALBERTO FABRA A CATÍ

El president de la Generalitat Valenciana i ex-alcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha estat avui, dilluns, dia 18 de febrer, en Catí on ha visitat els edifics més emblemàtics que properament seran afectats pel programa de la Llum i les Imatges, és a dir, la Llotja de la Casa de la Vila i l'Església Parroquial. Després de signar en el llibre oficial de visites de l'ajuntament i de saludar als veïns, s'ha adreçat cap a l'empresa formatgera, Quesos de Catí, Cooperativa Valenciana, una de les indústries catinenques amb major prestigi i projecció internacional.

Allí ha comprovat el procés de producció d'aquesta emblemàtica empresa que utilitza la llet procedent dels ramats de la zona, també els excedents de llet de cabra produïda a la Granja Agropecuària que la Diputació té a Ares del Maestre, per elaborar els seus productes.

Moliner, ha explicat: "la indústria agroalimentària és una de les apostes fermes de la Diputació per consolidar l'economia en el territori. Per això, des de la granja propietat de la Diputació vam voler fer una aposta perquè la investigació en les varietats ramaderes permetés que avui els productes lactis que s'obtenen a la granja poguessin ser la base d'una indústria formatgera en la província que ens ha situat en el lideratge internacional pel que fa a la qualitat ".

Per la seva banda Fabra també ha recordat que el cooperativisme agroalimentari valencià és un moviment socioeconòmic arrelat en la nostra història, que s'ha convertit en referent en l'àmbit rural, i un model empresarial que demostra, dia a dia, la seva importància com a motor econòmic i de ocupació a la Comunitat donant el seu suport i recolzament a les empreses com la formatgera de la que ha destacat la seua tasca innovadora i els importants premis nacionals i internacionas rebuts per la empresa catinenca.

A continuació s'ha dirigit als presents Manuel Puig, alcalde de Catí que ha agraït la presència del president de la Genaralitat Valenciana i ha destacat el paper desenvolupat per la cooperativa de promoció inetrnacional de Catí. Seguidament també ha fet unes consideracions Miguel Vives el gerent de la mateixa cooperativa sobre la granja i els formatges de Catí destacant que per aquest any la granja preveu una producció de 50.000 litres de llet de cabra, de manera que la previsió apunta uns ingressos aproximats de 30.000 euros. De fet, l'explotació agropecuària Granja d'Ares del Maestre, propietat de la Diputació de Castelló des de fa 18 anys, va produir el 2012 un excedent de llet de 45.538 litres, el que va revertir en uns 26.000 euros per l'alienació adjudicada també llavors a Formatges de Catí.

La qualitat dels productes de Formatges de Catí ha estat àmpliament reconeguda en l'àmbit internacional ja que compta, entre d'altres, amb prestigiosos premis com la "Medalla d'Or" al World Cheese Awards 2009 en la categoria de formatges de cabra o la " Medalla de Plata "al World Cheese Awards, Londres 2007.

En la visita que s'ha prollongat des de les dotze a la una i mitja de migdia, Alberto Fabra ha estat acompanyat pel president de la Diputació Provincial de Castelló, Javier Moliner, pel vicepresident Francisco Martínez, pel Sr. Alcalde, Manuel Puig i pel diputat Pablo Roig, pel secretari autonòmic d'economia, Màximo Buch i pel delegat del Consell Chimo Borràs, entre d'altres.

B15.- Catí estrena un nou recurs informàtic: una plataforma de bibliografia digital

 

15.- Catí estrena un nou recurs informàtic: una plataforma de bibliografia digital (http://issuu.com/joaquimcarbo)

Des del mes de març de 2013 el poble de Catí compta amb un nou recurs informàtic. El cronista oficial de la Vila ha obert una plataforma de bibliografia digital sobre Catí i la seua cultura.

Aquesta plataforma digital permetrà penjar els llibres, revistes o investigacions sobre Catí així com recopilar les webs de catimenu.com i de cati.es a més dels treballs del cronista oficial.

La plataforma on es penjaran els llibres digitals (http://issuu.com/joaquimcarbo) permetrà confeccionar llibres digitals a partir d’arxius confeccionats amb els processadors de text del Microsoft Office, del Lliure Office o d'altres programes convertits prèviament al format PDF.

Els documents queden penjats en la xarxa d’internet en forma de llibre digital i poden ser llegits, consultats, descarregats o impresos per qualsevol persona sense que siga necessari disposar de cap tipus de contrasenya. Encara que els llibres estan destinats principalment a la lectura "on line" també és possible descarregar-los i imprimir-los. Els documents són personals i sense cap tipus de limitació o copyright.

Així escollint la visualització del navegador de pantalla completa apareix en el monitor el llibre digital. Es pot escollir entre el format d’una o de dos pàgines. És possible modificar el zoom augmentant-lo si volem llegir més còmodament o disminuir-lo si es vol vore una visió del conjunt de la pàgina. A través d’un simple clic es pot avançar pàgines o retrocedir. No es descarrega tot el document sinó tant sols la pàgina que estem llegint, això fa que la descàrrega siga molt més ràpida que si es fa en PDF tot el document.

El número màxim de pàgines d’un llibre digital que es pot penjar en la plataforma és de 500 i el volum de 100 megues per llibre. Però es pot dividir un llibre que tinga més pàgines o tamany en subllibres més reduïts.

Els primers llibres digitals en penjar-se en la plataforma han sigut els següents:

- El costumari catinenc
- El parlar catinenc
- Biografia de Don Enrique Boldó
- Biografia de Paco Martí
- La meua historia de l’Avellà
- Entrevista a Don Carlos Murria Arnau
- Les campanes de Catí
- Catí, BIC (1ª edició)
- Catí, (BIC 2ª edició)
- Origen i Història del poble de Catí
- Cronologia del poble de Catí

Altres llibres preparats o en projecte que s'aniran incorporant són:
- Història del Club de Futbol CD Catí
- La pedra en sec a Catí
- "A Catí tots són peraires"
- Catinencs il·lustres....

(Joaquim Carbó Miralles, cronista oficial de la Vila de Catí)

B16.- Darrer acomiadament a Manolo Marmaneu

 

AVUI A LES 11:30 H TINDRÀ LLOC EL DARRER ACOMIADAMENT A MANOLO MARMANEU

La trist notícia es va conèixer a través de les xarxes socials a darrera hora del dijous, 14 de març de 2013. Manolo Marmaneu havia descansat finalment en pau.
Manuel Marmaneu Viciano, nascut a Castelló el dia 9 de setembre de 1959, comptava actualment per tant amb 53 anys d'edat, va arribar com a entrenador al CD Catí durant la temporada 2005-2006 debutant en el Trofeu l’Avellà de Futbol el dia 10 de juliol de 2005 en partit contra el CF Morella. Va entrenar a l’equip catinenc les temporades 2005-2006 i 2006-2007. Detectada una greu malaltia va deixar el CD Catí per a atendre a la seua salut.
El dia 30 de març de 2008 en el partit que el CD va disputar contra l’Albocàsser el club li va mostrar la seua solidaritat en un sentit homenatge en el que els jugadors van vestir-se amb una camiseta amb el lema “ÁNIMO MANOLO”.
Recuperat de la seua malaltia va tornar com a entrenador al CD Catí la temporada 2008-2009. El darrer partit que va dirigir al Catí fou en Traiguera el 17 de maig de 2009. Va acomiadar-se de l’afició la setmana anterior en partit contra el Vall d’Alba (5-2).
Malgrat que va deixar l’equip Manolo sempre va ser un aficionat del CD Catí on seguia setmanalment a través de les xarxes socials i animava als jugadors, directius i aficionats a través dels seus sempre positius comentaris.
Va treballar en la Casa de Banys de l’Avellà, sent gran amics dels germans Txema i Carlos Puig. Quant a la seua carrera esportiva ha desenvolupat la seua tasca d’entrenador, massatgista, fisio en equips com el Burriana, Atzeneta, Albocàsser, Catí i darrerament en el San Pedro la temporada que el nostre equip va jugar a Preferent i on va visitar de nou l’estadi catinenc del Santa Anna però ara en la banqueta rival. Fou el dia 2 d’octubre de 2011. El San Pedro es va imposar per 0-2 al CD Catí però Manolo no va deixar en cap moment de donar ànims als jugadors i aficionats catinencs.
Darrerament feia la vida en Benicàssim i en Castelló. Semblava als ulls de tots, per l’optimisme i vitalitat que desprenia, que havia guanyat a la malaltia però els darrers mesos aquesta va reaparèixer de nou fins el dijous, 14 de març, en que ja definitivament Manolo descansa en pau.
Trameto un comentari de Manolo fet després del seu homenatge en el fòrum catinenc:

“Quiero dar las gracias al pueblo de Catí, en relación al homenaje tan entrañable para mí, que tuvo lugar éste domingo contra el Albocácer al cual entrené tambien en otros tiempos, ahora estoy integrado en éste pueblo querido que tan sólo tengo palabras de cariño, a todos los vecinos de la ciudad, pues la fuerza que me transmitieron el domingo, igual jugadores como aficionados me dan cuerda para afrontar ésta enfermedad, que se contrarresta con detalles tan bonitos como el que me han regalado, y que no olvidaré en lo que me quede de vida, lástima que no se transformara en victoria el encuentro contra el Albocácer, pero se ha de seguir luchando, quedan 3 partidos en casa y 3 fuera y no está todo dicho, mucho ánimo al equipo, hemos de estar unidos, apoyar al equipo, son 18 puntos en juego y estamos a tiro de piedra de la cabeza, en fin no quiero aburrir, mi mensaje es de agradecimiento al equipo, a la afición, a Joaquín Carbó y Paco Segura como comunicadores y que lo llevaré en el corazón en los momentos difíciles que los hay, en esta enfermedad que le voy a dar más guerra con vuestro apoyo, GRACIAS A TODO CATÍ , OS LLEVO EN EL CORAZÓN, Manolo Marmaneu”

Manolo, que sàpigues, en el lloc on te trobes que els aficionats catinencs sempre t’hem admirat com a entrenador però sobre tot per la meravellosa persona que eres. Mai t’oblidarem. Sempre estaràs amb nosaltres.

Al darrer adéu, que tindrà lloc, avui, dissabte, dia 16 de març, al Cementiri Nou de Castelló, assistiran un gran nombre de catinencs (directius, jugadors, socis, companys, amics i aficionats).
Un condol especial per al seu germà i company professional, Jesús, i per a tota la seua familia.

Gràcies Manolo i Adéu!!
(Fotografia de F. Segura, el dia de l'homenatge en Catí, 30-03-2008)

B17.- Aparició de la revista "Tossal" núm. 21

 

Ja esta ací la revista Tossal Num. 21. L'Associació Cultural Tossal de la Nevera, amb motiu de les festes de Pasqua, ha editat i repartit una nova edició de la revista. En ella podeu vore interessants articles com " la cuina de Vicent", una entrevista al matrimoni Miguel Carbó i Pepa Capsir, un treball sobre els prigons de Catí d’Antonio Melià, l'habitual col•laboració de Paco Segarra, la pàgina de meteorologia d’Alex Carbó, el costumari catinenc de Joaquin Carbó, la continuació del "Iaio Paco a New York, la pàgina de passatemps d’ Alfredo Roca o les noticies breus que confeccionen els membres de la junta del Tossal. Com no, també teniu un ampli reportatge fotogràfic de la desfilada de disfresses de les passades carnestoltes..
La portada, una fotografia fresqueta de la nevada del passat 28 de febrer.

No vos la podeu perdre!!
(Francesc Segura, encarregat de la fotografia i maquetació de la revista)

B18.- La Mare de Déu de l'Avellà estrena una mantellina de blonda

 

Amb motiu del diumenge de Pasqua de Resurrecció el dia 31 de març de 2013, la Mare de Déu de l'Avellà ha estrenat una mantellina de blonda.
La mantellina ha segut patrocinada per la Confraria de la Mare de Déu de l'Avellà.

La Mare de Déu de l'Avellà està ubicada en l'esglèsia parroquial de Nª Sª de l'Assumpció en la capella del mateix nom i que antigament es va nomenar com a capella del Nom de Jesús. En esta capella la Mare de Déu està situada amb Sant Roc i Sant Antoni.

La Capella del Santíssim Nom de Jesús fou construida l'any 1447 entre les capelles de Sant Martí i de Sant Miquel i Sant Pere Apóstol (capella de la família dels Montserrat). A partir de l'any 1640 es convertí en la capella de la Mare de Déu de l'Avellà.

La Mare de Déu de l'Avellà de Catí es trau amb processó el dia de Pasqua de Resurrecció amb la nomenada processó del "encuentro"

PROCESSÓ DEL "ENCUENTRO": En Catí el Diumenge de la Pasqua es celebra la Processó de l'encontre. Tenen lloc dos processons simultànies. La primera amb la Marededéu de L'Avellà portada pels quintos. Surt amb la creu i les fadrines de l'església. Va pel Carrer Llarguer fins a la plaça de Baix. La segona processó amb el Santíssim sota palis, la creu, el capellà, la banda de música i la resta de la gent surt amb sentit contrari per la Plaça de Dalt fins a la Plaça de Baix. Allí es produeix l'encontre de les dos processons i té lloc la benedicció solemne del Santíssim. Després les dos processons reprenen el camí cap a l'església on té lloc una solemne missa.
Fins enguany cada processó anava amb una creu. Aquest any (2013) la processó de la Mare de Déu ha sortit sense cap creu com si que l'ha dut la processó del Santíssim sota palis

També es trau la mateixa Mare de Déu per part dels "quintos" el diumenge de la Romeria a la Mare de Déu de l'Avellà del santuari. Ben avançada la vesprada d'aquest dia la Mare de Déu de l'Avellà de Cati surt en processó a esperar als membres de la Romeria que baixen del santuari de l'Avellà. Es produeix també un encontre entre les dos creus al Pla de Sant Roc que es besen. Llavors les dos creus encapçalen la processó des del Pla Sant Roc, Carrer Major, fins a l'esglèsia. Una vegada en l'església es canta el Regina Caeli. És de suposar que enguany la processó que surtiga de l'església ho faça sense creu i s'integre posteriorment en l'altra processó que presideix la creu durant la romeria, de forma semblant al succeït en les processons del Diumenge de Pasqua.

B19.- Estat de restauració de les pintures de l'ermita de l'Avellà

 

Restauració de les pintures de l'ermita de l'Avellà.


En la romeria d'enguany del dilluns de pasqua (1 d'abril de 2013) s'ha pogut observar una peça de l'estrapo de restauració d'una de les capelles laterals de l'ermita de la Mare de Déu de l'Avellà. Fa mig any aproximadament van començar les obres de restauració de les pintures de la primera capella lateral entrant a la dreta, al costat del cor.

La pintura mural que s'està restaurant fa referència a l'aparició de Crist a sa mare, la Verge, després de la Resurrecció.

Al final de la misa el rector de la parròquia, Mossèn Rafael i l'alcalde Manuel Puig han comentat l'estat així com el finançament de la restauració de les pintures, del segle XVIII, atribuïdes a Pasqual Mespletera.

Aquest serà el finançament:
- 50 % a càrrec de l'IVACOR (IVC+r), l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de bens culturals.
- 25 % a càrrec del bisbat de Tortosa.
- 25 % a càrrec de l'ajuntament de Catí.

La capella podria estar restaurada completament a finals de maig i poc a poc s'escometria la restauració de les altres dos capelles laterals de la dreta, que són les que es troben en pitjor estat de conservació per motiu principalment de la humitat, les situades entre la capella que s'està restaurant actualment i el cambril del presbiteri de l'ermita.

C20.- Conclou la romeria a la Mare de Déu de l'Avellà

 

1ª processó a la Mare de Déu de l'Avellà (Pasqual Mespletera)

Un any més, i com és tradicional des del segle XVI, el poble de Catí ha visitat el dilluns de Pasqua, enguany 1 d'abril, l'ermita de la seua patrona la Mare de Déu de l'Avellà. L'aparició de la Verge a una velleta que anava a visitar a Santa Llúcia de Salvassòria i la curació miraculosa, segons la tradició, data d'aproximadament l'any 1540.

La primera processó a la Mare de Déu de L'Avellà data del 7 d'abril de 1545, quan coincidint amb una sequera terrible, tot el poble va pujar en devota processó a la Mare de Déu. Però s'assenyala que no van poder celebrar missa ja que encara no estava construïda l'església. Tant sols van fer una commemoració religiosa davant d'una capelleta amb una figura de la Verge Maria.

Després de tornar la gent al poble va començar a ploure, lo que va ser interpretar pels catinencs com un miracle que va contribuir a augmentar la devoció a la Mare de Déu de L'Avellà. A partir d'aquesta data si li va afegir a la Verge el títol de Mare de Misericòrdia.

L'any 1549 (10 d'abril) es va beneir la primera capella per l'arquebisbe de l'Arxidiocèsi de Tarragona (Nicòpoli) Ilma. Sr. D. Francisco de Roures.
L'església actual, davall la direcció de Pedro Gómez, fou acabada el 1737 i fou decorada per Pasqual Mespletera davall la direcció de Mossèn Celma.

Les novetats d'enguany han segut l'estrena d'una mantellina de blonda de la Mare de Déu de l'Avellà de l'església de l'Assumpció del poble i la mostra al públic en l'ermita de l'Avellà d'una peça de les pintures murals que es troben restaurant-se a càrrec de l'IVACOR
Veure noticia número 19 (l'anterior a aquesta) sobre la restauració de les pintures.

Nota: La imatge que acompanya a esta notícia es troba en l'ermita de l'Avellà en la part lateral superior esquerra. És una pintura de Pasqual Mespletera del segle XVIII que simbolitza la primera processó del poble de Catí a la Verge de l'Avellà (7 d'abril de 1545). Es pot observar al poble de Catí en la barraqueta de la font dels tres "xorros" pregant a la Mare de Déu de l'Avellà.

C21.- 30.000 euros per a la reforma de les piscines

 

El BOP de Castelló de data 6-04-2013 publica l'aprovació del Pla Provincial d'obres i serveis de l'any 2013. L'acord és del dia 26 de març de 2013. Es publica una relació del finançament d'algunes obres provincials entre les que figura la reforma de les piscines de Catí amb una subvenció total de 30.000 euros, la major part dels quals correran a càrrec de la Diputació (22.500 €) i la resta a càrrec de l'ajuntament (7.500 €)

D'altra banda l'ajuntament ha exposat al públic el pressupost previst per a l'any 2013 i també l'impost sobre activitats económiques de 2013 obrint un termini de 15 dies per a possibles al·legacions.

C22.- La Llum de les Imatges adjudica la restauració de la Llotja de Catí

 

La Llum de les Imatges adjudica la restauració de la Llotja de Catí

La Llotja-Casa de la Vila de Catí serà una de les seus expositives de la mostra de La Llum de les Imatges, que englobarà l'exhibició de més de 250 obres d'art pertanyents o relacionades amb el Maestrat castellonenc, a partir de l'últim trimestre del 2013.

La Fundació La Llum de la Imatges ha adjudicat les obres de restauració de la façana i la capella a l'edifici de la Llotja-Casa de la Vila de Catí per un import de 160.199 euros, un cop finalitzat el termini de presentació d'ofertes, a la qual han optat 12 mercantils.

L'execució de l'obra-que havia estat licitada per 210.412 euros-, és de sis mesos i començarà en 30 dies aproximadament. Aquesta intervenció s'inscriu dins de la campanya de restauració i difusió del patrimoni que desenvolupa aquesta institució, i que culminarà amb una exposició a la fi de 2013, en quatre poblacions del Maestrat: Vinaròs, Benicarló, Culla i Catí.

La restauració arquitectònica abastarà, entre altres actuacions, la neteja de les façanes de pedra de carreus, i la consolidació i el sanejat dels paraments exteriors i interiors de maçoneria, el canvi i reparació de paviments, la restauració de fusteries i la substitució o condicionament de les instal · lacions de sanejament, fontaneria i electricitat. També, i pel que fa a la intervenció artística, es desenvoluparà una actuació a la capella la decoració, d'època barroca, es troba oculta sota una gruixuda capa de pintura blanca. La intervenció pretén eliminar aquest recobriment, i recuperar els esgrafiats amb motius vegetals en tonalitats blaves i blancs.

A la Sala de la Vila es realitzaran proves d'adequació per treure a la llum la decoració original de les parets, i que suposa ampliar una intervenció ja iniciada en el passat.

L'edifici, construït al segle XV, respon a una clara tipologia de monument concejil, similar als de Morella, Forcall, Cintorres, o Ares. L'edifici és de planta trapezoïdal amb dues plantes i golfes. Situat al casc antic de la població, s'acobla a la trama urbana amb façana a tres carrers, recaient la principal al carrer Major. La planta baixa es configura a base de set arcs apuntats de pedra que descansen en dos pilars centrals-sis pilastres en pedra picada.

També, dintre del mateix programa de la Llum i les Imatges, ha sortit la licitació de les obres de restauració de la teulada de l'església parroquial Nª Sª de l'Assumpció de Catí peru un valor inicial de 243.200 euros.
http://www.docv.gva.es/datos/2013/04/16/pdf/2013_3450.pdf

C23- El CD Catí aconsegueix la classificació per a la promoció

 

Amb la victòria en el camp de la Planeta d'Albocàsser per 0-3 el CD Catí ha obtés matemàticament la segona plaça en la classificació final del grup de 1ª Regional (I). Encara que queden per disputar-se tres jornades l'avantatge del CD Catí sobre el tercer classificat, el Morella, és de 10 punts, distància ja insalvable per a l'equip de la capital dels Ports.

Està així culminant-se una altra brillant temporada després de que en la passada el club militara històricament en la categoria de preferent valenciana. El descens de la categoria a final de la temporada 2011-2012 no va ser obstacle per a que en la present, la 2012-2013, l'equip haja estat encapçalant fins i tot en algunes jornades el liderat del nostre grup.

Actualment l'equip té garantida la promoció a preferent en que s'enfrontarà per sorteig a un altres dels equips segons en la classificació d'un altre dels vuit grups que conformen la primera regional valenciana.

Des d'ací trametre a tots els jugadors, tècnics, directius, socis i aficionats del CD Catí la nostra enhorabona. És temps de gaudir dels partits que queden fins finalitzar la temporada, el de promoció inclòs, desitjant que el club puga donar la millor imatge possible del poble i de la nostra afició.

Enhorabona CD Catí!!

C24- El Consistori de Catí aprova el pressupost per a 2013

 

El consistori de Catí ha aprovat definitivament el pressupost general per a l'exercici 2013, al no haver-se presentat reclamacions en el període d'exposició pública. L'estat total de despeses puja a 577.083,41 euros, dels quals la major partida correspon a les despeses en béns corrents i serveis, que s'eleven a 271.425,12 euros. Quant a ingressos, el capítol d'impostos directes és de 197.000 euros.

Més informació en: https://bop.dipcas.es/PortalBOP/obtenerPdfAnuncio.do?idAnuncio=39092

C25.-El CD Catí s'enfrontarà en la promoció contra el Benferri el dissabte, 25 de maig

 

Camp del Benferri CF

EL CD CATÍ DISPUTARÀ LA PROMOCIÓ CONTRA EL BENFERRI CF D'ALACANT (DISSABTE, 25 DE MAIG A LES 18:30 H)

El passat dia 20 de maig, dilluns, es va celebrar a la Federació Valenciana de futbol el sorteig de les eliminatòries de la promoció per a l'ascens des de primera regional a preferent valenciana.

Així va quedar el sorteig entre els vuit equips participants, tots subcampions del seu grup en la classificació de la temporada:

- Benferri CF- CD Catí
- CF Torrent- CD Almassora B
- CFC Benidorm- UD Petrelense
- AT d'Alginet- CF Tavernes Blanques

El partit entre el Benferri CF i el CD Cati es disputarà el proper dissabte, dia 25 de maig, a les 18:30 h en el camp municipal Luis Rocamora de la localitat alacantina.

El Benferri és un equip d'Alacant, del grup VIII de la Primera Regional. El poble, en la província d'Alacant, d'uns 2.000 habitants es troba a uns 400 km de distància de Catí.

EL RIVAL EN LA PROMOCIÓ: BENFERRI C.F.

El Benferri CF va retornar a la competició esportiva durant la temporada 2008/09, després de molts anys d'absència. Va ser un éxit ja que en el seu primer any va aconseguir l'ascens a 1ª Regional, mantenint-se en les posicions capdavanteres de la categoria .

La temporada 2009/10 aconseguí l'ascens a Regional Preferent on va militar la temporada 2010/11. La temperada actual ha militat en la primera regional, en el grup VIII quedant segon en la classificació final per darrere del Cox.