NOTÍCIES DE CATÍ 2001

 

1.- RESUM DE NAIXEMENTS, CASAMENTS I DEFUNCIONS DE L'ANY 2000
2.- CONCERT D'ANY NOU DE LA UNIÓ MUSICAL CATINENCA
3.- JUGADOR DEL C.D. CATÍ MORT EN ACCIDENT DE TRÀFIC
4.- HOMENATGE DEL C.D. CATÍ A MARIO
5.- IMPORTANT INCENDI A CATÍ
6.- GEGANT PAELLA D'ARRÒS NEGRE
7.- REHABILITACIÓ DE LA CAPELLA DELS MONTSERRAT DE L'ESGLÉSIA DE CATÍ
8.- FESTA DEL SOCI DEL CENTRE RECREATIU
9.- EL C.F. SANT JORDI CAMPIÓ DEL  XXVI TROFEU L'AVELLÀ DE FUTBOL
10.- RECORD A EN. JOAN DE LA FIGUERA
11.-  ALTRES NOTÍCIES DE L'ANY
12.- PRESENTACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DE CATÍ
13.- SERGIO GARCÍA EN CATÍ
14.- PRIMERES NEUS DE LA TEMPORADA
15.- OBRES D'ABASTIMENT D'AIGUA A LA VALL
16.- INVERSIÓ EN CATÍ
17.- CONCERT DE L'AGRUPACIÓ DE GUITARRES DE CATÍ

 


1.- RESUM DE NAIXEMENTS, CASAMENTS I DEFUNCIONS DE L'ANY 2000

Com tots els anys després de la missa de Cap d'Any es va facilitar a la parròquia el resum de naixements, casaments i defuncions de l'any 2000.

Indiquem únicament les dades estadístiques:

ANY 2000

Naixements: 4

Casaments: 4

Defuncions: 11

El nombre d'habitants del poble és  ara d'al voltant de 867  habitants.


2.- CONCERT  D'ANY NOU  DE LA UNIÓ MUSICAL CATINENCA

El dia 6 de gener de 2001, dia de Reis, va tindre lloc el tradicional concert d'any nou de la banda musical de Catí, la Unió Musical Catinenca i del seu Conjunt Instrumental.

PROGRAMA

Fotografia digital

1.- De Andalucía a Aragón- J. Teixidor

2.- En un mercado persa- A.W. Ketelbey

3.- La leyenda del beso- Soutullo y Vert

4.- La concha flamenca- Perfecto Artola

5.- Lawrence of Arabia- Maurice Jarre

6.- Moment of Morricone- Ennio Morricone

4.- Sinatra in concert- Jerry Nowak

Himne a Catí

CONJUNT INSTRUMENTAL:

Choral 2

Pinoccio

Fotografia digital

 


3.- JUGADOR DEL C.D. CATÍ MORT EN ACCIDENT DE TRÀFIC

El partit de futbol entre el C.F. Moró i el C.D. Catí que deuria d'haver-se jugat el diumenge, 18 de febrer de 2001, dintre de la   21ª jornada de la primera regional preferent valenciana, va ser ajornat degut a l'accident mortal sofert per Mario Santos, jugador del C.D. Catí.

mario3.jpg (20032 bytes)  

El mortal accident va tindre lloc en les proximitats de Madrid la vesprada del dissabte quan el jugador anava a visitar a la seua núvia.

Mario Santos, de vint anys d'edat,   residia en Alcossebre.  Era la primera temporada que jugava amb el CD. Catí on va arribar  procedent de l'Alcalà.  Ocupava la plaça de davanter centre (número 9 de l'equip) i era amb tretze gols el màxim golejador del CD. Catí de l'actual temporada.

 

Descanse en pau!!!!!

Fotografia: Francesc Segura

 

4.- HOMENATGE DEL C.D. CATÍ A MARIO

El diumenge, 25 de febrer, abans del partit Catí- Les Coves va tenir lloc un sentit homenatge del CD. Catí a Mario. El capità de l'equip, José Maria, va entregar als pares de Mario un ram de flors i la camiseta del seu fill. Van ser uns moments molt emotius per a tots.

El diumenge, dia 20 de maig de 2001, va haver novament un homenatge al jugador de futbol, Mario Santos, enfrontant-se el C.D. Catí a un combinat de jugadors dels equips de la categoria.


5.- IMPORTANT INCENDI A CATÍ

El passat dia 8 d'abril, diumenge, a les sis de la vesprada es va botar foc a les deixalles del Barranc de les Ortigues.  Per motius que ara es desconeixen i avivat pel fort vent, les flames van amenaçar per propagar-se a tota la Serra de Sant Vicent.

Fotografia de l'incendi a les  set hores del diumenge, dia vuit d'abril

Ràpidament van poder entrar en acció un helicòpter i una avioneta i les brigades de bombers de Benicarló i Benassal. A la matinada del dilluns l'incendi quedava controlat.

 


6.- GEGANT PAELLA D'ARRÒS NEGRE

Per commemorar la festivitat de Sant Vicent Ferrer, els veïns que rodegen a l'ermita i la font de Sant Vicent han tingut la idea d'organitzar enguany per al diumenge 22 d'abril, un dia abans de la festa, una paella gegant d'arròs negre. 

Sembla que finalment ha acompanyat bastant el temps lo que ha permès de participar en la festa a quasi la totalitat de la gent del poble.

 


7.- REHABILITACIÓ DE LA CAPELLA DELS MONTSERRAT DE L'ESGLÉSIA DE CATÍ

 

retaulec.jpg (36673 bytes)

Capella dels Montserrat- Església de Catí

La Conselleria de Cultura i Educació, a través de la direcció general de Patrimoni, ha completat ja la rehabilitació de la capella dels Montserrat de la Església Parroquial de Sant Maria de l' Assumpció de Catí.

L'objectiu d'aquesta actuació ha estat acollir el Retaule de Jacomart de la família Spígol. Les obres han inclòs el canvi del paviment actual, de rajola hidràulica, per unes de fang del segle XVII. És el que originàriament es va utilitzar en les antigues capelles de l'ermita i que la direcció de Patrimoni ha   reutilitzat en aquesta intervenció.

L'actuació ha contemplat el canvi de la reixa per una restaurada que procedeix de l'ermita de L'Avellà del segle XIX i s'ha adequat per a que es puga observar millor el retaule de Jacomart.

Tanmateix, el projecte ha inclòs també la realització d'un altar gòtic que ha substituït a l'anterior de marbre blanc. L'altar és una còpia del que es troba al presbiteri de la Basílica de Sant Maria de Morella.

El retaule de Jacomart s'ha instal·lat damunt de l'altar, adequant-se degudament per a protegir-lo de la humitat. La textura del mur que ha acollit el retaule s'ha fet de forma pareguda a la de les parets laterals de la capella. A més, la Conselleria de Cultura ha renovat la instal·lació elèctrica per a que il·lumine adequadament el retaule.

Ara tant sols falta recuperar les polseres per a que el retaule estiga complet.

(Mediterrani- 16 d'abril de 2001- Signat: F.Segura)


8.- FESTA DEL SOCI DEL CENTRE RECREATIU

El dissabte, 28 d'abril de 2001, es va celebrar la primera festa del soci del centre recreatiu de joves. Primerament va tindre lloc un sopar de germanor i a continuació va amenitzar la vetllada l'orquestra Ruby.

 

Cal aplaudir la iniciativa de la junta del centre recreatiu i destacar la bona organització i la gran participació dels socis.

Sopar de germanor dels socis  (Disculpeu la poca qualitat de la fotografia degut a la poca il·luminació del local)

 


9.- EL C.F SANT JORDI CAMPIÓ DEL XXVI TROFEU L'AVELLÀ DE FUTBOL

 

El C.F. Sant Jordi es va proclamar campió del XXVI trofeu L'Avellà de futbol al guanyar en la final al C.F. Traiguera per 1 a 2. La final es va disputar el diumenge, 5 d'agost.

Entrega de trofeus a l'equip campió, el C.F. Sant Jordi

           

C.F. TRAIGUERA 1 C.F. SANT JORDI 2

               TROFEUS:   CAMPIÓ: TROFEU I 80.000 PTA..-

SOTSCAMPIÓ: TROFEU I 50.000 PTA.

 


10.- RECORD A EN. JOAN DE LA FIGUERA

Des d' aquesta secció de Notícies ens fem ressò de la mort d'uns dels nostres personatges històrics, En Joan de la Figuera Bertran, famós historiador i escriptor, molt lligat des de sempre al nostre poble, així com també tota la seua família.

Va morir el dia 29 de juliol de 2001 a Vinaròs a l'edat de 85 anys d'edat.

¡¡¡DESCANSE EN PAU!!!!


11.- ALTRES BREUS NOTÍCIES DE L'ANY

- Mes de maig: Per primera vegada des del segle XII no hi pren la comunió cap xiquet en el poble

- Finals de maig: Catí comparteix amb Albocàsser la seu del VII Encontre Nacional de Turisme Rural, ASETUR 2001.


12.- PRESENTACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DE CATÍ

El dia 14 d'agost es va presentar oficialment l'Associació de Dones de Catí.  La presentació va tenir lloc al pati de l'antiga escola (actual guarderia). Van participar el l'acte el Sr. Alcalde i altres membres de la Corporació Municipal, La Junta de l'Associació de Dones i van ser invitats també tots els veïns i veïnes del poble.

El Sr. Alcalde fent entrega a la Junta de l'Associació d'un xec per a sufragar en part les seues despeses

El dia 7 d'octubre l'Associació de dones de Catí va organitzar una excursió a València.


13.- SERGIO GARCÍA EN CATÍ

La jornada quinta del grup primer de la 1ª Regional que enfrontava, el dia 14 d'octubre, en el camp municipal de Santa Anna, als equips del Catí i del Borriol, va comptar amb un espectador especial, el borriolenc, Sergio García, famós jugador mundial de golf i que ocupa actualment el càrrec de segon entrenador del C.F. Borriol.

El C.D. Catí el va convidar a realitzar la treta d'honor del partit. L'emocionant partit de futbol va concloure amb la victòria del C.D. Catí per 1 gol a 0.

Sergio García compaginant les seues tasques de jugador de golf amb les de segon entrenador


14.- PRIMERES NEUS DE LA TEMPORADA:

Enfront del peironet trencat, camí de L'Avellà, 15-11-2001

 

Matineres han segut les primeres neus en arribar aquesta temporada a Catí. Han arribat en el temps que normalment s'anomena com l'estiuet de Sant Martí (15 de novembre de 2001).

Com ja sabeu es diu:

- "La nieve de San Andrés (30 nov.)

todo el año la llevas entre pies"

i també:

- "La nieve de San Martín, (11 nov.)

esa nunca tiene fin".

Veurem si s'acompleix la tradició.


15.- OBRES D'ABASTIMENT D'AIGUA A LA VALL

El ple de l'Ajuntament de Catí ha aprovat la licitació, a través de concurs, de la segona fase de les obres d'abastiment d'aigua potable a la Vall. El pressupost d'aquest projecte,  elaborat per l'ingenier Vicente Gascó Boters, ascendeix a la xifra de 19.999.958 pessetes. El termini d'execució dels treballs es de cinc mesos. L'Ajuntament estableix que serà un motiu de preferència a l'hora d'escollir la proposta més adient, la possibilitat de reduir el termini d'execució d'aquest projecte que permetrà subministrar aigua potable a tota La Vall de Cirers des del pou de Vallivana.

Pou de Vallivana

16.- INVERSIÓ EN CATÍ

La iniciava Comunitària per al Desenvolupament Rural Leader II "PortsMaestrat" ha cofinanciat el projecte de construcció d'un taller de recuperació de productes en Catí.

L'empresa Ecomaestrat S.L. venia realitzant l'activitat de recuperació de productes i deixalles, que eren sotmesos amb posterioritat a un procés de selecció, classificació i en alguns casos a la seua transformació i comerç des de juliol de 1999, en un magatzem dintre de la població de Catí.

leader1454.jpg (24825 bytes) Degut al gran increment de l'activitat i a la necessitat d'oferir nous serveis es per lo que s'ha construït un nou magatzem que podrà permetre el desenvolupament futur de l'empresa i disposar d'una infrastructura amb possibilitats d'ampliació, que puga permetre desenvolupar noves estratègies, ampliant d'acord amb les necessitats de personal, la maquinària, dotacions i serveis adients.

Aquest projecte ha contemplat el trasllat de l'empresa a la Vall de Catí,  i la construcció d'una nau magatzem de 1.750 metres quadrats i un dipòsit de 60.000 litres d'aigua. Amb la qual cosa l'empresa ha millorat ostensiblement sobre tot en lo referent a qüestions mediambientals al poder disposar d'una zona de treball més àmplia que permeta desenvolupar el treball en millors condicions i poder treballar amb major facilitat amb la maquinària disponible.


17.- CONCERT DE L'AGRUPACIÓ DE GUITARRES DE CATÍ

El dia 22 de desembre de 2001, a les 19,30 h.  s'ha celebrat en l'església parroquial "Nuestra Sra. de l'Assumpció" de Catí, un concert a càrrec de l'agrupació de guitarres de Catí, amb el següent repertori:

 

1.- "Si el Senyor dona llum"

2.- "Som joventut"

3.- "El Talismán"

4.- "Jardín de Rosas"

5.- "Más allá"

6.- "Himno de la alegría"

7.- "Jóvenes"

8.- "Popurri de Nadales"

9.- "Noche de Paz"

10.- "Navidad jerezana"

11.- "Fum, fum, fum"

12.- "El Tamborilero

13.- "En Navidad"

Enhorabona a tots els membres integrants de l'agrupació de guitarres de Catí per l'excel·lent nivell musical demostrat, així com a la professora i directora Mª Carmen Segarra.

Desitgem que aquest concert puga repetir-se periòdicament i els animem a continuar en aquesta educativa tasca.

 


Informació turística: Ayuntamiento de Catí- Major, 2- Tel. (964) 40 90 81 - CATÍ (Castelló)

 

 


© Pàgina creada per Joaquim Carbó Miralles , 1998

Darrera actualització: 23 de desembre de 2001