NOTÍCIES DE CATÍ 2002

 

1.- RESUM DE NAIXEMENTS, CASAMENTS I DEFUNCIONS DE L'ANY 2001
2.- CONCERT D'ANY NOU DE LA UNIÓ MUSICAL CATINENCA
3.- L'ESO DE L'ESCOLA DE CATÍ CONTINUARÀ UN CURS MÉS AL POBLE
4.- MILLORA DE LA CARRETERA NACIONAL 232
5.- ONADA DE ROBATORIS AL POBLE
6.- PARTICIPACIÓ DE LA BANDA DE MÚSICA EN LA SETMANA SANTA DE GUADIX:
7.- GENEROSES PLUGES EN LA PRIMAVERA
8.- SEGONA FESTA DEL SOCI DEL CENTRE RECREATIU
9.- NOU ESCUT DE CATÍ
10.- FORMATGES DE CATÍ, SEGON PREMI AGRÍCOLA
11.- EL BISBE DE TORTOSA EN LA ROMERIA A SANT PERE
12.- EL C.D. CATÍ A UN PAS DE PUJAR A REGIONAL PREFERENT
13.- JA ARRIBA A CATÍ LA SENYAL DE PUNT DOS
14.- DESAPAREIX  LA PLAGA D'ORUGUES  DEL TERME DE CATÍ
15.-  EL SANT JORDI  CAMPIÓ DEL XXVII TROFEU L'AVELLÀ DE FUTBOL
16.- SUBMINISTRAMENT D'AIGUA A LES MASIES DE LA VALL
17.- TANCAMENT DE LA GUARDERIA DEL POBLE
18.- GEGANTESC BOLET AL TERME DE CATÍ
19.- HOMENATGE A MOSSÈN JOAQUÍN
20.- DESVIAMENT DE LA CARRETERA DE CATÍ
21.- SEGON CONCERT DE NADAL DE L'AGRUPACIÓ DE GUITARRES DE CATÍ
22.- COMPLETAT EL RETAULE DE JACOMART

 


1.- RESUM DE NAIXEMENTS, CASAMENTS I DEFUNCIONS DE L'ANY 2001

Com tots els anys després de la missa de Cap d'Any es va facilitar a la parròquia el resum de naixements, casaments i defuncions de l'any 2001.

Indiquem únicament les dades estadístiques:

ANY 2001

Naixements: 5

Casaments: 2

Defuncions: 14

El nombre d'habitants del poble és  ara aproximadament de 850  habitants.


2.- CONCERT  D'ANY NOU  DE LA UNIÓ MUSICAL CATINENCA

El dia 29 de desembre de 2001, va tindre lloc el tradicional concert de Nadal i d'any nou de la banda musical de Catí, la Unió Musical Catinenca.

Enguany aquest concert s'ha realitzat en homenatge a D. Ernesto Perales Gascó, ex-director de la Unió Musical Catinenca.

 

PROGRAMA

1.- Con el alma- P.D. Ventura Cartagena

2.- Duncannon Overture- James D. Ployhar

3.- Concierto para trompeta y orquesta en Mi bemol mayor.

Joseph Haydn - Transcripció: Ernesto Perales Gascó

Trompeta solista: Javier Martínez Guillén

Fotografia digital

Fotografia digital

4.- Pepita Greus- P.D.- Pascual Pérez Choví

Solo Clarinete: Vicente Julio Ortiz

5.-  Katiuska (2ª part) - Pablo Sorozábal

6.- Vals nº 2 - Dimitri Shostakovich- Arr. Johan de Meij

7.-  Popurri nadalenc

8.- Himne a Catí - Música Pedro Tel- Lletra: Alexandre Flichs

 


3.- L'ESO DE L'ESCOLA DE CATÍ CONTINUARÀ UN ANY MÉS AL POBLE

 

    En declaracions al diari Mediterraneo el director territorial de cultura, educació i ciència de Castelló, don Francisco Baila, va dir que el primer cicle d'Educació Secundària (1r. i 2n d'ESO) de Catí continuarà el proper curs 2002-2003  impartint-se a l'escola de primària del poble, degut a que l'institut de Sant Mateu per al setembre no estarà encara acabat.

    La Conselleria de Cultura, Educació i Ciència  va presentar el dijous 3 de gener la proposta concreta de l'arranjament escolar dels col·legis públics d'infantil i primària (modificació del nombre d'unitats dels centres) de cara al proper curs escolar 2002-2003.

escola.jpg (8765 bytes)     Aquesta proposta provisional  havia de ser debatuda pels Consells Escolars Municipals i per les Juntes de Personal abans de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

    La proposta, ara ja definitiva,  contemplava la supressió de les unitats i llocs de treballs corresponents a l'Educació Secundària de l'escola de Catí. 

No obstant, aquesta proposta per al curs 2002-2003,  en el cas de Catí, no serà efectiva i els alumnes de 1r. i 2n. d'ESO continuaran escolaritzats al poble fins que estiga acabat l'institut d'ESO de Sant Mateu.

El consell escolar i AMPA del Col·legi Públic de Catí havien presentat en el seu temps al·legacions en aquest sentit.

Col·legi Públic de Catí

 

    

    Per a més informació podeu visitar l'adreça  ARRANJAMENT ESCOLAR CURS 02/03

   


4.- MILLORA DE LA CARRETERA NACIONAL 232:

 

Estan ja  acabades les obres  de remodelació de la carretera N- 232, Vinaròs- Vitòria, entre els trams de la Serafina i el Barranc de la Bota, de 17 quilòmetres de longitud i per al que Foment ha dedicat un pressupost de 17,82 milions d'euros (2.965 milions de pessetes).

D'aquesta forma, la calçada s'ha vist ampliada i han desaparegut sinuosos trams amb algunes corbes de gran perillositat. A més s'han suprimit les travessies d'Antolí, Anroig i la Serafina, així com també s'han construït nous accessos a les carreteres de Catí, Xert i Sant Mateu.

El Ministeri de Foment  va adjudicar les obres a l'empresa Rover Alcisa S.A. amb un  termini d'execució de 30 mesos. L'objectiu ha sigut eliminar trams sinuosos mitjançant variants que suposen una millora en les condicions de circulació. Per a la qual cosa s'ha millorat el traçat al llarg dels 17 quilòmetres, ampliant la calçada amb una secció uniforme de set metres amb dos carrils de 3,50 metres i dos voreres d'1,50 metres. Les corbes tenen ara un radi mínim en planta de 2,50 metres. A destacar el pont construït en el barranc de Vallivana, en el terme de Catí, on s'han instal·lat unes peces prefabricades de 30 m. d'alçada i 10,6 m. d'amplària, amb un pes de 20 tones cadascuna.

 

Pont del Barranc de Vallivana  a la N-232 

(Venta de l'Aire)


5.- ONADA DE ROBATORIS AL POBLE:

 

Des de fa uns mesos els habitants de Catí, així com els dels pobles veïns, no dormen tranquils degut a una successió de robatoris que s'han produït al poble.

Primer van ser a Vigoran, Bar la Plaça, Bar "Borcho", granges, Pub "L'Ou".

La anomenada "Banda del Maestrat" actua per tota la comarca i per les comarques veïnes. Els productes que interessen als lladres són principalment equips de música, diners , vehicles de transport, combustible, etc...

De moment molts, degut a la passivitat de les autoritats corresponents, han optat per col·locar o reforçar les corresponents alarmes.

 

pubou.jpg (22740 bytes)

PUB -L'OU -Fotografia, Fco. Segura (Mediterraneo)

Els lladres van tindre temps d'emportar-se la caixa, la cafetera, el mobiliari, l'equip de música i fins i tot les bombetes elèctriques. Van tindre temps tanmateix de prendre unes consumicions.

 

robatorivigoran.jpg (12431 bytes) El dissabte, 23 de juny  per la nit van tornar a entrar a la fàbrica de Pinsos Vigoran. Van tallar la comunicació de les línies de telèfon.  Van entrar per una claraboia i per evitar els detectors d'alarmes van rebentar les parets fins arribar a la caixa forta que van forçar.

Foto Fco. Segura (Mediterraneo)

 

Precisament aquest mateixa setmana un veí de Catí va evitar que uns delinqüents tornaren a cometre una nova onada de robatoris al poble. El veí de Catí es va percatar de que els lladres intentaven forçar la porta d'un estanc d'enfront de la seua vivenda i va llençar des del terrat un test (cossiol). Els lladres amb el soroll van desistir de la seua acció.

Des de la Subdelegació del Govern no es dóna cap solució. Segons l'alcalde José Roca el poble no té capacitat per organitzar patrulles nocturnes i les cridades a la Subdelegació del Govern o a la Guàrdia Civil són inútils per què els mitjans que tenen són els que són. La solució segons l'alcalde està molt lluny ja que els lladres que tenen atemoritzada a la població saben molt be el que fan. 

El que sí és important és la cooperació de tots. Cas d'observar durant la nit algun moviment sospitós cridar per telèfon al 062 o al telèfon de la Guàrdia Civil d'Albocàsser (964 428 010)


6.- PARTICIPACIÓ DE LA BANDA DE MÚSICA EN LA SETMANA SANTA DE GUADIX:

 

 

La Unió Musical Catinenca ha participat enguany en la Setmana Santa de Guadix (Granada), convidada per la "Hermandad Sacramental del Santo Sepulcro".

La participació ha consistit en processionar el pas sacramental del divendres sant (De 20,30 h a 23,30 h).

Els darrers anys la banda musical havia participat la mateixa dada en la Setmana Santa de Zamora.

També la Unió Musical Catinenca ha tingut oferta per participar en la festa de moros i cristians de Novelda (Alacant) per als dies 19-21-23 de juliol.  Enguany s'ha declinat l'oferta.

La darrera oferta també declinada va ser la de participar en les falles 2003 de Torrent (València).

Unió Musical Catinenca- Dia de Sant Josep (19-03-02)

 

 


7.- GENEROSES PLUGES EN LA SEGONA SETMANA D'ABRIL

De generoses cal qualificar les pluges que durant la segona setmana d'abril van regar el terme de Catí. El dia de més pluges va ser el dimecres i nit del dijous dia 12 d'abril, amb un registre de 105 litres/m2. En el total de la setmana es calcula un total de precipitació d'un 225 litres/m2.

També generoses van tornar a ser les pluges de la segona setmana del mes de maig, obtenint-se des del dia 6 al 9  de maig un registre aproximat d'uns 200 litres/m2.

La pluja va ser molt beneficiosa tant per a les terres de conreu com per als ullals.

Barranc de la Font-Vella el dia 12 d'abril de 2002

 


8.- SEGONA FESTA DEL SOCI DEL CENTRE RECREATIU

Per segon any consecutiu va tenir  lloc el dissabte 20 d'abril la festa del soci del centre recreatiu. Primerament va tindre lloc un sopar de germanor i a continuació una orquestra va amenitzar la vetllada.

Destaquem la il·lusió i el treball dels components de la junta . La participació tant de les parelles de casats com dels joves va ser molt elevada.

Felicitem l'excel·lent organització.

Sopar de germanor


9.- NOU ESCUT DE CATÍ

Resolució de 19 de febrer de 2002 (D.O.G.V. Núm. 4.209 de 13-03-2002), del conseller de Justícia i Administracions Públiques, per la qual se rehabilita l'escut de l'Ajuntament de Catí (Castelló). (2002/2194).

L'Ajuntament de Catí ha estimat convenient rehabilitar el seu escut històric d'ús immemorial perquè el represente i simbolitze. Per això, d'acord amb les facultats que li confereixen les disposicions legals en vigor, va elevar per a la seua rehabilitació la corresponent proposta, prèvia memòria i estudi heràldic.

El procediment es va tramitar d'acord amb les normes establertes en el Decret 116/1994 de 21 de juny, del Govern Valencià, pel qual es regulen els símbols, tractaments i honors de les entitats locals de la Comunitat Valenciana i al Decret 157/2000, de 17 d'octubre del Govern Valencià, pel qual es regula la rehabilitació d'escuts i banderes municipals històrics d'us immemorial.

El Consell Tècnic d'Heràldica va emetre dictamen favorable. Per aquests motius i fent ús de les facultats que em confereix la legislació abans citada resolc:

Rehabilitar l'escut històric adoptat per l'Ajuntament de Catí que quedarà organitzat de la següent manera:

"Escut quadrilong de punta redona. Truncat. Al primer quarter, en camp d'or, quatre pals de gules. Al segon quarter, en camp de sinople, un ca passant de sable. Al timbre, corona reial oberta".

ESCUT DEL POBLE

 

(Fragment de la Resolució)

 


10.- FORMATGES DE CATÍ, SEGON PREMI AGRÍCOLA

La firma Formatges de Catí va rebre el segon premi en l'apartat de qualitat agroalimentària. Aquesta distinció va ser reconeguda per la Conselleria d'agricultura valenciana, dintre dels premis de la nit de l'agricultura valenciana que el dia 3 de maig van ser fallats en la localitat de El Puig. A aquest premi optaven empreses de tota la Comunitat Valenciana.

El reconeixement de la Conselleria d'Agricultura inclou també una dotació econòmica de 9.018 euros.


11.- EL BISBE DE TORTOSA EN LA ROMERIA A SANT PERE

El bisbe de la diòcesi de Tortosa, En Xavier Salines, va oficiar la missa de la Mare de Déu de la Font. Aquesta va tindre lloc el diumenge, dia 5 de maig, dintre de la secular  romeria dels catinencs a Sant Pere de Castellfort. El bisbe va donar l'enhorabona a tots els catinencs per participar en una rogativa tant important.

El bisbe de Tortosa a la Mare de Déu de la Font (Castellfort)


12.- EL C.D. CATÍ A UN PAS DE PUJAR A REGIONAL PREFERENT

Al minut 98 de partit marcava el Borriol el gol de la victòria davant l'Almassora. Aquest gol impedia al C.D. Catí el poder pujar brillantment a Regional Preferent.

No obstant aquest anecdòtic fet (no volem entrar a analitzar els darrers sospitosos resultats del Borriol ),  la temporada del C.D. Catí ha sigut excel·lent, 18 partits guanyats, 6 partits empatats i tant sols sis partits perduts. Amb un total de 60 punts ha quedat classificat en tercer lloc a tant sols un punt de l'ascens.

A destacar la capacitat golejadora de l'equip (94 gols), amb un promig de més de tres gols per partit. A corregir, però, la facilitat amb que l'equip encaixa també els gols dels equips contraris (51 gols), si realment es vol pujar de categoria.

El màxim golejador de l'equip ha sigut José Mª amb 23 gols.

Enhorabona a tot l'equip de futbol i als responsables i socis del C.D. Catí.


13.- JA ARRIBA A CATÍ LA SENYAL DE PUNT DOS

Des de fa uns dies ja es pot sintonitzar amb normalitat la senyal de Punt Dos al nostre poble.  Podeu trobar l'emissora a la freqüència de 655 megahercis.

Les freqüències de les emissores sintonitzades a Catí, per ara, queda com segueix:

 

Emissora Freqüència CANAL Lloc de la senyal
Canal Plus 471 Mghz

21

L'Avellà
TV-1 487 Mghz

23

Mont Caro (Tortosa)
TV-2 511 Mghz

26

Mont Caro
TV-3 535 Mghz

29

Mont Caro
Canal 9 567 Mghz

33

Mont Caro
Tele 5 631 Mghz

41

L'Avellà
Punt 2 655 Mghz

44

L'Avellà
Canal 33 671 Mghz

46

Sant Vicent
TV- 2 695 Mghz

48

L'Avellà
Canal 9 719 Mghz

52

L'Avellà
TV-1 743 Mghz

55

L'Avellà
TV- 3 759 Mghz

57

Sant Vicent
Antena 3 807 Mghz

63

L'Avellà

 


14.- DESAPAREIX LA  PLAGA D'ORUGUES  DEL TERME DE CATÍ

Una plaga del lepidòpter Limantria Dispar, (lagarta peluda) s'ha estès durant els mesos de maig i juny amb gran intensitat per gran part del terme de Catí.  Al mes d'agost  la plaga d'orugues va desaparèixer. El arbres van tornat a rebrotar amb força. El bosc es va recuperar quasi totalment sense problemes.

La plaga va afectar principalment a les carrasques, però també als roures, oms, albers, xops, pins, coscoll i fins i tot a alguns ametllers.

Va afectar la part Oest del terme, des dels Campanarets al Mas de Puig, essent especialment intensa al Balneari de L'Avellà.  Els paratges on va actuar la plaga va deixar temporalment els arbres completament desfullats i sense brots ni flors donant una imatge com si tots els arbres s'hagueren secat o si hagués succeït un gegantesc incendi.

 

oru1902.jpg (52252 bytes) L'oruga que fem menció no és un cuc. Es tracta en realitat d'un lepidòpter (palometa)  El seu nom comú és oruga de la carrasca, lagarta peluda, palomilla o brugo. El seu nom científic és Lymantria Dispar.

Es tracta d'una oruga molt rebelde que apareix de forma cíclica com a plaga cada dos o tres dècades. Es reprodueix amb intensitat durant tres o quatre anys i després desapareix sense deixar rastre.

 

La plaga va començar a notar-se amb molta menys intensitat l'any passat. Les persones majors recorden una plaga semblant a finals dels anys seixanta. El cert és que els efectes de la lagarta peluda sempre han segut motius de preocupació per als habitants dels Ports- Alt Maestrat.

El director de Recursos Forestals, Javier Gómez, va assegurar que l' efecte de la lagarta peluda "està sota control'', que "a pesar del seu aspecte devastador no mata els  arbres'' i que a finals de juliol " els arbres començarien  a recuperar els arbres totes les seues fulles''. Gómez va explicar que entre abril i maig "es va realitzar una intensa campanya de fumigació aérea sobre 1.500 hectàrees de carrascar de Benassal, Ares i Vilafranca'' i també tractaments terrestres en La Vallivana i Vistabella. 

El tractament es va fer amb insecticides 'biorracionals anti-quitinizants', es a  dir, "atacant la plaga de forma selectiva amb els seus propis paràsits per a no afectar a la cadena tròfica'', va detallar  el director de Recursos Forestals. L'important és que l'insecte tant sols es menja les fulles i que després els arbres es recuperen''.

La plaga va afectar també a altres termes com els de Benassal, Ares, Vilafranca i Morella.  La Conselleria de Medi Ambient ha segut reticent a l'ús de fumigacions per els efectes nocius que aquestes produeixen.

Les carrasques es van recuperar com es preveia  al mes d'agost  però no van poder  treure noves bellotes durant la present temporada. El problema estriba en que van quedar  una gran quantitat de postes d'ous dintre del bosc que facilitaran que la plaga rebrote el pròxim any.

 


15.- XXVII TROFEU L'AVELLÀ DE FUTBOL

Amb un nou president de futbol (José Mª Roca), després de la dimissió de l'anterior (Vicent García) s'ha disputat aquest estiu el XXVII Trofeu L'Avellà de futbol. Els resultats van ser els següents:

 

DATA

PARTITS

RESULTAT
14 juliol C.D. CATÍ- U.D. BENASSAL

4-0

21 juliol C.D. CATÍ- C.F. SANT JORDI

1-3

28 juliol C.D. CATÍ- U.D. ATZENETA

4-1

9 agost C.D. CATÍ- C.F. TRAIGUERA

2-4

11 agost FINAL

SANT JORDI- TRAIGUERA

 

1-0

 

final2044.jpg (22378 bytes)

CAMPIÓ: C.F. SANT JORDI

 


16.- SUBMINISTRAMENT D'AIGUA A LES MASIES DE LA VALL

La totalitat de les masies del terme municipal de Catí va a comptar amb abastiment d' aigua potable, segons ha destacat l' alcalde José Roca García (PP), considerant aquest com un  dels esdeveniments més importants dels darrers anys del poble de Catí.

Ja han finalitzat els treballs per a portar l'aigua a la zona sud dels masies i granges, entre Catí i la carretera de Benassal, es a dir, la partida de la Vall de Cirers, per la qual cosa els masos que ho desitgen podran connectar-se a la xarxa general. Les canonades ja estan instal·lades i s'estan fent les proves per a detectar possibles fugues. Són nou quilòmetres de canalització general, a més de la derivació a cadascuna de les masies que ho sol·liciten.

. Segons assenyala l'alcalde: "En un Ayuntamiento de un pueblo pequeño como éste, siempre tenemos presupuestos muy ajustados por lo que no habíamos podido solucionar hasta la fecha este tema muy importante. Ahora, tras no pocos esfuerzos, se han podido obtener distintas subvenciones de diferentes organismos, hasta unos 43 millones de pesetas.Si a los del otro lado del término no les costó dinero, a esta zona tampoco debían tener que abonar nada, solo la conexión desde la red general hasta su acometida particular". "Cuando se realizaron las obras de los nuevos depósitos de agua, que costaron a la Diputación 125 millones de pesetas, se pudo también instalar una linea adicional por la misma zanja abierta y así se conectaron a las granjas y masías desde Vallivana hasta Catí".

José Roca recuerda que cuando en 1991 accedió a la Alcaldía, ninguna masía tenía electricidad, funcionaban con baterías o placas solares. Tampoco contaban con teléfono ni agua potable. "Y ahora, es igual vivir en el pueblo como en la masía, porque allí ya hay luz, cobertura telefónica y agua, después de las inversiones realizadas, como instalar un repetidor de telefonía en l'Avellà".

(Vinaròs News)-


17.- TANCAMENT DE LA GUARDERIA DEL POBLE

Des del dia 22 de juliol el poble de Catí està sense guarderia. En aquesta data després d'una inspecció de Treball i per una irregularitat en la situació laboral de les treballadores del parvulari, aquest va ser tancat per ordre de la Magistratura de Treball.

La guarderia era gestionada per joves veïnes de la població des de feia més de quinze anys; sent de gran utilitat per a les famílies del poble amb fills en edat de 0 a 3 anys, edat que no permet la seua assistència al col·legi públic de la localitat.

L'escàs nombre d'alumnes i les reduïdes quotes no permetien un contracte i una assegurança reglamentària de les treballadores.

El consultori municipal ha estat negociant amb la Conselleria de Treball i d'Educació  per veure si és possible, mitjançant les subvencions de la Conselleria o del mateix ajuntament, el poder reobrir el servei reglamentàriament, sense que fins data d'avui s'haja  trobat una solució satisfactòria.


18.- GEGANTESC BOLET AL TERME DE CATÍ

Molt prompte va començar la boletada d'enguany. Després de les continues pluges de l'estiu, semblava que seria un any boleter però no ha segut així.  En tres dies de cerç es  va eixugar ràpidament el bosc.

bolet.jpg (26288 bytes) Aquest gegantesc bolet de 20 kg. va ser trobat per Eduardo Aguilar Blasco al terme de Catí.

Foto Vinaròs News (CARRASCO)

 

 


19.- HOMENATGE A MOSSÈN JOAQUIN:

Amb motiu del cinqüentenari de l'ordenació sacerdotal del pàrroc de Catí Mossèn Joaquín Obón Molinos, tot el poble li va rendir un merescut homenatge durant la missa major del dia 11 de novembre, dia que tradicionalment es celebra la festa de Sant Martí, patró de Catí.

Mossèn Joaquín, va nàixer a Forcall ara fa 73 anys sent el major d'una família de set germans. Va cursar estudis al Seminari de Tortosa i va ser ordenat sacerdot a Montjuïc (Barcelona) el dia 31 de maig de 1952, amb motiu del Congrés Eucarístic Internacional,  per el llavors Bisbe de Tortosa En Manuel Moll i Salord. El dia 5 de juny del mateix any va cantar la seua primera missa a Forcall, el seu poble natal.

La seua primera destinació fou a la vicaria de Benicarló. Un any més tard fou destinat a la parròquia de Castellfort, plaça que ocuparia durant vuit anys. Tres anys més en la parròquia de Tírig van donar pas a la seua actual destinació de Catí, on va aplegar el dia 3 d'agost de 1964, es a dir, fa ara més de 38 anys. Des de fa uns anys, conjuntament amb la de Catí, dirigeix també la parròquia de Vilar de Canes.

En l'acte d'homenatge celebrat el dia de Sant Martí va rebre regals i plaques commemoratives de les diverses entitats religioses i culturals del poble.

En la missa concelebrada per cinc companys sacerdots de la comarca, Mossèn Juan José Roca, sacerdot natural de Catí,  va llegir una carta remesa pel bisbe de la diòcesi de Tortosa Monsenyor Xavier Salines en la que es destaca la trajectòria professional i humana de Mossèn Joaquin.

Des d'aquestes línies donem l'enhorabona a Mossèn Joaquín i a tota la seua família en particular a la seua germana Consuelo i al seua germà Mossèn Xavier.

 

    MOSSÈN JOAQUÍN ES NOMENAT FILL ADOPTIU DE CATÍ:

El dia 6 de desembre de 2002 l'alcalde de Catí D. José Roca García va entregar en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Catí a Mossèn Joaquín Obón Molinos la placa de fill adoptiu del poble.

Per ampliar la notícia fer clic sobre la fotografia

Textualment la placa que se li va entregar diu" El Excelentísimo Ayuntamiento en sesión plenaria con carácter extraordinario celebrada el día 18 de abril del 2002, aprobó por unanimidad, conceder el nombramiento de Hijo Adoptivo en favor del Rvdo. Sr. D. Joaquín Obón Molinos, con motivo de celebrarse sus bodas de oro de su ordenación sacerdotal y por la magnífica labor y dedicación que está realizando desde Agosto de 1964 como cura párroco de nuestra parroquia de la Asunción. Catí, Junio de 2002".


20.- PROJECTE DE DESVIAMENT DE LA CARRETERA DEL POBLE:

Segons informació de Josep Domingo (Povet.com), la Diputació de Castelló ha tret a licitació el projecte tècnic per a la construcció del desviament de la carretera d'entrada i sortida de Catí. Aquest projecte costarà un poc més de 90.000 euros (15 milions de pessetes) i en ell es determinarà per quina part del poble (est u oest) es realitzarà el desviament. La principal dificultat son les granges situades a les rodalies del poble que poden entrebancar el seu futur traçat. 

En l'actualitat  la travessia del poble és estreta i perillosa havent-se originat en ocasions retencions i desperfectes en les cases colindants.


21.- SEGON CONCERT DE NADAL DE L'AGRUPACIÓ DE GUITARRES DE CATÍ

El dia 27 de desembre ha tingut lloc a l'església parroquial "Nuestra Señora de la Asunción" de Catí el segon concert de Nadal de l'agrupació  de guitarres de Catí . Ens van deleitar amb el següent repertori:

Agrupació de guitarres de Catí

                    1.- Contigo (Rosana)                                2.- Agua y sal (Rosario)                                3.- Paraules d'amor (Serrat)

4.-Abril 74 (Lluís Llach)                            5.- Sin  miedo a nada (Álex Ubago)              6.- Cachimbo 

        7.- Noche de Paz                                      8.- Navidad Jerezana                                    9.- El tamborilero

        10.- Pupurri de nadales                            11.- En Navidad                                            12.- Alegría, alegría

Professora i directora: Mª Carmen Segarra

 


22.- COMPLETAT EL RETAULE DE JACOMART

Des de les actuals festes de Nadal que està exposat a la capella dels Montserrat de l'església parroquial de l'Assumpció de Catí el Retaule de Jacomart complet.

A partir del mes d'abril de 2001, després de les obres de restauració del retaule i de la capella de Montserrat, el retaule podia contemplar-se ja a l'església de Catí. Faltaven però completar les cinc polseres superiors i laterals que ara ja s'han recuperat.  Tots podem sentir-nos contents d'haver pogut recuperar al complet una obra símbol de la història de Catí


 

Informació turística: Ayuntamiento de Catí- Major, 2- Tel. (964) 40 90 81 - CATÍ (Castelló)

 


© Pàgina creada per Joaquim Carbó Miralles , 1998

Darrera actualització:  27 de desembre de 2002