NOTÍCIES DE CATÍ  2008 (A)

(1er. Trimestre 2008)


0.- DECORACIÓ NADALENCA
1.- REVETLLA DE CAP D'ANY
2.- RESTAURAT EL PRIGÓ DE L'AVELLÀ
3.- GRAN ACTIVITAT DEL NOU AJUNTAMENT
4.- TANCAMENT DE L'ABOCADOR DEL POBLE
5.- PLA EÒLIC A CATÍ
6.- Iª TROBADA FÒRUM L'AVELLÀ
7.- DARRERA LEGISLACIÓ SOBRE CATÍ EN EL DOCV
8.- MISSA DE CAP D'ANY SENSE RESUM DE NAIXEMENTS, DEFUNCIONS NI CASAMENTS
9.- CONCERT DE REIS I D'ANY NOU
10.- CATÍ  EN LA FERIA DE TURISME "FITUR 2008" DE MADRID
11.- CATÍ EN EL PROGRAMA RESTAURO
12.- PULVERITZACIÓ DEL RECORD DE VISITES DE LA WEB DE CATIMENU
13.- LA FUNDACIÓ "BLASCO DE ALAGÓN" RESTAURARÀ DOS RELLOTGES DE SOL EN CATÍ
14.- IMPUESTO VEHÍCULOS
15.- L'AIGUA DE L'AVELLÀ ES TORNA A COMERCIALITZAR
16.- PAELLES DE GERMANOR A L'AVELLÀ EL DIA DE LA ROMERIA
17.- ACTIVITATS DE L'ASSOCIACIÓ CULTURAL PER A LES VACANCES DE PASQUA
18.- CATÍ PARTICIPA EN LA 4ª FIRA DE TURISME DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Notícies 2n. Trimestre

Notícies 3r. Trimestre

Notícies del 4t trimestre


0.- DECORACIÓ NADALENCA

Durant estes festes estem gaudint de la nova decoració nadalenca dels carrers del poble.

1.- REVETLLA DE CAP D'ANY

     El Centre Recreatiu, com es costum darrerament, ha preparat per a aquesta nit de Cap d'Any una revetlla de sopar amenitzada amb l'orquestra "Scenic" per acomiadar l'any vell i donar la benvinguda a l'any nou 2008.

 

Bon any nou per a tots!!

 

2.- RESTAURAT EL PRIGÓ DE L'AVELLÀ

     Aquest és l'aspecte actual del Prigó de l'Avellà o de Santa Anna després de la darrera restauració feta per l'Ajuntament del poble.

     Amb el darrer enquitranament de la carretera de l'Avellà el primer escaló del basament del prigó  havia quedat quasi soterrat. Al mateix temps que s'ha procedit al seu alçament  i al seu centrat dintre de l'encreuament també s'ha procedit a la construcció d'unes illetes de seguretat.

     Falta ara senyalitzar adequadament estes illetes a la vegada que decorar amb vegetació l'entorn del basament.

     També en el futut un nou enquitranament contribuirà a que les arestes de les illetes no estiguen tant pronunciades.

   

 

3.- GRAN ACTIVITAT DEL NOU AJUNTAMENT

Toma de possessió del nou ajuntament      Des del 16 de juny en que l'actual ajuntament va prendre possessió fins el final d'any cal destacar la intensa activitat dels membres de la Corporació Municipal.

     En total s'han realitzat ja vuit plens municipals (mes d'un per mes) que poden trobar-se sencers a la web de l'ajuntament (http://www.catimenu.com/ajuntament.html).

     Entre totes les activitats de l'ajuntament destaquem les mocions presentades en este període:

Moció sobre l'aigua (PP)

Moció sobre l'embotelladora i l'aigua de L'Avellà (PSOE)

Moció sobre la violència contra la dona. (PP)

     Altres actuacions durant els plens municipals, entre d'altres, de la Corporació han segut:

- La contratació i realització de les Obres i Reparacions de Camins

- Obres de Sanejament del Balneari de L'Avellà (60.000 euros)

- Restauració obres de la Placeta de l'Església (45.000 euros)

- Obres d'urbanització carrers poble i xarxa d'aigua corrent

- Contractació Servei d'Aigua Potable (FACSA)

- Modificació del nom de set carrers del poble i tres del Balneari

 

 

    També cal esmetar altres assumptes com l'acondicionament de l'embotelladora de l'Avellà per a la  propera comercialització de l'aigua, la restauració del prigó d'Avinyó,  la restauració del rellotge de sol, el tancament de l'abocador de la Bassa de les Ortigues, la reestruturació del traçat de la variant de la carretera del poble, el desplaçament del Prigó de l'Avellà, les obres del nou local d'usos múltiples del Prigó, la confecció de Panells turístics PORTMADER-LEADER, la decoració nadalenca dels carrers del poble, el nomenament del nou cronista oficial, la confecció de la biografía i homenatge al Dr. D. Enrique Boldó,les festes d'agost 2007 i 2008, la millora de les comunicacions (ADSL i TV),  etc...

 

 

   

4.- TANCAMENT DE L'ABOCADOR DEL POBLE

La Diputación desbloquea la planta de residuos de Algimia para la Vall y cerrará los vertederos de Catí y Tírig

Incendi a la Bassa de les Ortigues

Més informació al fòrum

     La Diputación de Castellón destinará 140.000 euros a la clausura de vertederos, cuyas primeras actuaciones serán en Catí y Tírig. El diputado de Medio Ambiente, Vicent Aparici, anunció ayer la autorización de las obras de la planta de tratamiento de residuos de Algimia, prevista para reforzar a la de la Vall d'Uixó, actualmente en estado de expropiación de terrenos. En total, la Diputación Provincial destinará 20 millones de euros a medio ambiente, lo que supone un 13,20 por ciento de los presupuestos de 2008. Más del 70 por ciento de la inversión corresponde a la depuración de aguas.

     El diputado de Medio Ambiente en Castellón anunció ayer una novedad en los presupuestos del área para 2008, la dedicación de 140.000 euros a la clausura de vertederos, entre ellos los de Catí y Tírig. Este programa se suma al de protección de vertederos, por lo que la inversión supera los 170.000 euros.

     El diputado del PP explicó que se encuentran en negociaciones para 'desbloquear' el tratamiento de residuos de Cervera. Según Aparici, 'está previsto dar una solución transitoria a los residuos de la zona norte en breve'.

     Aparici señaló que la empresa adjudicataria del proyecto ha presentado un informe con propuestas 'interesantes' y que la que iba a ser, en principio, una planta de transferencia, podría valorarse como una solución combinada de plantas móviles, 'para que los residuos tengan que transportarse lo menos posible'.
 

 

5.- PLA EÒLIC A CATÍ

Aereogeneradors del Tossal de Folch entre Castellfort i Vilafranca, a tant sols uns metres de l'ermita de Sant Pere

        Es preveu que el proper any 2008 siga l'any en que es concrete el Pla d'Eòlic de la Zona IV que afecta als parcs eòlics Nevera I, Nevera II, Nevera III i Pedrafita del terme de Catí. En total poden ser uns 90 aereoeneradors els que canvien substancialment el paisatge de la Serra de l'Avellà, dels Campanarets i de la Pedrafita. Caldrà a més  fer una ampla pista d'accés de llargs camions  als parcs eòlics per la zona de la Belluga i una gran conducció elèctrica d'extracció que travesse la Vall de Cirers.

        El programa està ara en la fasse d'al·legacions.

        Els ajuntaments i poblacions i grups ecologistes de la comarca estan dividits sobre les conseqüències i efectes positius i negatius d'aquest pla.. Mentrestant els ajuntament d'Ares o el Grup ecologista de Vilafranca han mostrat la seua  oposició al projecte, altres com els ajuntaments d'Albocàsser, Vilafranca, Castellfort, Morella o Catí són favorables pensant en la font d'ingressos que pot representar les primes econòmiques per a les arques municipals  (5% sobre el pressupost de les obres, quotes anuals,  a més de les compres o lloguers dels terrenys als particulars) que compensen els efectes negatius del projecte (impacte visual, destrucció de contruccions de pedra seca, perímetre de protecció al voltant dels camps eòlics en el que no es podrà accedir ni caçar, destrucció d'aus, contaminació acústica, etc..).

        La mateixa institució del Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana s'ha pronunciat en repetides ocasions instant a la Generalitat a paralitzar el Pla Eòlic Valencià en les zones protegides.

http://www.sindicdegreuges.gva.es/2007/11/14/200415209.jpg


6.- Iª TROBADA FÒRUM L'AVELLÀ

        El dia 29 de desembre, dissabte, va tindre lloc la primera trobada del fòrum de la web de Catí. Van participar en les activitats catorze persones.

        Després d'una concentració prèvia en el Bar Borjo es va pujar en cotxe al balneari on cap a les 11:30 h va començar una xicoteta marxa (jo diria un passeig) pels voltants de la Serra de l'Avellà.  Després d'una nit de forta rosada i amb el paissatge encara seminevat als llocs d'ombria, la marxa va discòrrer, segons l'itinerari previst, pel Tancat, el Barranc de l'Os, el Boixar, la Font del Fenassar i la zona dels repetidors.

        El temps va acompanyar bastant i vam poder gaudir de fantàstiques vistes primer sobre la vesssant de ponent (Tossal de la Nevera, Campanarets,  Serra de Fusters , Salvassòria, Les Covetes, Mas de Nadalet) i després sobre les vessants de nord i de llevant (Turmell, Moles de Xert, Serra de Sant Vicent, ...) i en particular sobre  tota la Font de Catí  i sobre el mateix poble.

        Ja dalt de tot al costat dels repetidors vam comentar que gaudiguerem del paissatge de la Serra del Tossal de la Nevera i dels Campanarets ara que podíem perquè properament  els molinets del Pla Eòlic el modificarien substancialment.

        Ja en la Casa de Banys va tindre lloc el dinar.

        A continuació del dinar es va realitzar una valoració sobre el fòrum que actualment compta amb 116 membres i déu mesos de funcionament.

        Es va destacar la darrera baixada en la participació en el fòrum, particularment dels membres que escriuen missatges,  i que s'atribueix al moment de les vacances tal com ja va succeir en les passades vacances d'estiu.

        A continuació es va fer entrega dels diplomes honorífics als membres que, durant el temps de funcionament del fòrum han protagonitzat més de 100 missatges. També es va entregar un diploma a la resta dels participants per la seua assistència a la Iª Trobada.

        Es va concloure la Trobada amb la intenció de tornar-ne a convocar una altra cap a les festes d'agost.

        Per a molts la festa va continuar pujant a Ares per celebrar el 300 aniversari de la crema del poble. Hi hagué correfocs, sopar popular i l'actuació dels grups "Tres fan ball" i "Pepet i Marieta". La festa acabà del tot al voltant de les quatre de la matinada.

        Podeu veure en el fòrum més informació i reportatges fotogràfics sobre el dia de la trobada.


7.- DARRERA LEGISLACIÓ SOBRE CATÍ EN EL DOCV

        Adjuntem la darrera normativa que s'ha publicat al DOCV (Diari Oficial de la Comunitat Valenciana) referent al poble de Catí (mesos de setembre a desembre).  Pot obtindre`s la legislació anterior del DOCV i del BOP (Boletín Ofical de la Provincia) a través de la web de l'ajuntament del poble http://www.catimenu.com/legis.htm

D.O.C.V

 

NOVETAT
. Disposicions generals.  DOCV 31-12-2007
Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació  (En Catí, Sant Martí- 11 novembre i Mare de Déu de L'Avellà- 8 setembre)
ORDRE de 21 de desembre de 2007, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual s'aprova el calendari de festes locals, retribuïdes i no recuperables en l'àmbit de la Comunitat Valenciana per a l'any 2008. [2007/15717]  
NOVETAT
III. Actes Administratius. DOCV 19-12-2007
b) Subvencions i beques.  (Per a Catí 5.172,41 euros/6.000 euros)
Conselleria de Presidència
RESOLUCIÓ d'11 de desembre de 2007, del conseller de Presidència i vicepresident primer del Consell, per la qual es resolen les subvencions destinades a senyalització, retolació i mobiliari urbà en xicotets municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana en l'exercici 2007, convocades per Orde de 3 de setembre de 2007. [2007/15290]
NOVETAT
III. Actes Administratius. DOCV 13-12-2007
b) Subvencions i beques.  (Per a Catí 1.901,41 euros)
Conselleria de Justícia i Administracions Públiques
RESOLUCIÓ de 7 de desembre de 2007, del conseller de Justícia i Administracions Públiques, per la qual es concedixen les ajudes econòmiques per a la renovació de material informàtic dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana. [2007/15081]
NOVETAT

 

III. Actes Administratius. DOCV 14-11-2007
c) Altres assumptes.  (S'adhereix l'ajuntament de Catí)
Conselleria de Justícia i Administracions Públiques
RESOLUCIÓ de 9 de novembre de 2007, del director general de Modernització de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per la qual es disposa la publicació de la novena relació d'entitats locals adherides al Conveni Marc de 22 de maig de 2007 entre l'administració general de l'Estat i la Comunitat Valenciana per a la implantació d'una Xarxa d'Oficines Integrades d'Atenció al Ciutadà a l'àmbit territorial de l'a comunitat autònoma. [2007/13686]  
NOVETAT

 

III. Actes Administratius.  DOCV 13-11-2007
b) Subvencions i beques. (Per a Catí  36.344,19 € (2007) + 23.655,81 € (2008)
Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge
RESOLUCIÓ, de 30 d'octubre de 2007, de la directora general de Gestió del Medi Natural, per la qual es reajusten les anualitats de les ajudes concedides als ajuntaments de la Comunitat Valenciana en matèria de restauració paisatgística d'entorns urbans. [2007/13628]
NOVETAT

 

III. Actes Administratius. DOCV 12-11-2007
b) Subvencions i beques.  (Per a Catí  5.512,90 € Pantalla digital i multimèdia dels recursos turístics del municipi)
Agència Valenciana del Turisme
RESOLUCIÓ de 22 d'octubre de 2007, de la consellera de Turisme, com a presidenta de l'Agència Valenciana del Turisme, per la qual es fa pública la relació de subvencions concedides en l'exercici 2007 a l'empara de la Resolució de 29 de novembre de 2006, de la consellera de Turisme, com a presidenta de l'Agència Valenciana del Turisme, per la qual es regulen i convoquen les ajudes destinades a l'adequació dels recursos turístics en els municipis de l'interior de la Comunitat Valenciana. (Resolució 2006/F14869). [2007/13240]
NOVETAT

 

II. Autoritats i personal.  DOCV 10-10-2007

(eliminació de l’annex I la plaça del Consultori Auxiliar de Catí (DOCV número 5.539, de 21.06.2007).

a) Ofertes d'ocupació pública, oposicions i concursos.

Conselleria de Sanitat
RESOLUCIÓ de 3 d'octubre de 2007, de la Direcció General de Recursos Humans, per la qual modifica la Resolució de 10 de maig de 2007 del mateix òrgan, que convoca un concurs de trasllats per a cobrir places de metge d'equip d'Atenció Primària d'institucions sanitàries dependents de l'Agència Valenciana de Salut. [2007/12145]
NOVETAT

 

II. Autoritats i personal. DOCV 26-09-2007)
c) Altres assumptes.   (Adjudicació a Laura Cid de Diego Domingo, la plaça del Centre de Salut de Catí)
Conselleria de Sanitat
RESOLUCIÓ de 30 de juliol de 2007, per la qual es modifica, en execució de sentència, la Resolució de 19 de maig de 2006, de la Direcció General de Recursos Humans, per la qual es resol el procediment de provisió iniciat en la Resolució de 5 d'abril de 2005, per a la selecció i provisió de places de metges de Família d'equips d'Atenció Primària en les institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat. [2007/11735]

 


8.- MISSA DE CAP D'ANY SENSE RESUM DE NAIXEMENTS, DEFUNCIONS NI CASAMENTS

      Els assistents a la Missa de Cap d'Any del dimarts, 1 de gener, que van omplir completament l'Església Parroquial de Catí, van quedar decebuts al comprobar que no es va complir, com es feia ininterrompudament des de sempre,  amb el costum de llegir públicament al final de la Missa Major els naixements, defuncions i casaments de la parròquia. 

      El motiu de la lectura pública es assegurar-se de que les dades que figuren al registre de la parròquia són les correctes corregint les possibles errades o omissions tal com ha succeït en alguns anys, l'any passat, per exemple.

      La parròquia ha optat per publicar les dades del registre de la parròquia als taulers d'anuncis de les dos portes de l'església. Estaran exposades per si hi ha alguna reclamació.

El resum d'aquestes dades del registre parroquial és eñ següent:

- Número de baptismes: 2

- Número de matrimonis: 4

- Número de defuncions: 16

Un any, per tant clarament deficitari quant a la població de Catí.

NOTA: Per a més informació veure la web http://www.catimenu.com/registre

      


9.- CONCERT DE REIS I D'ANY NOU

 

El dia del Reis, 6 de gener, a les 19:30 h ha tingut lloc al Centre Recreatiu el tradicional Concert de Reis o d'Any Nou. Han actuat el Conjunt Instrumental "Arsenio Sales", la Banda "Unió Musical Catinenca" i el Cor Verge de L'Avellà de Catí.

PROGRAMA

Conjunt Instrumental "Arsenio Sales":

1.- Spanish Nights (Jacob de Haan)- 2.- Autumm Holiday (Jacob de Haan)- 3.- Tritsch- Tratsch Polka (Johan Strauss)- Campana sobre Campana (Nadala Popular)

Unió Musical Catinenca.  Ha dirigit Paco Roca Pallarés

1.- To Fly Without Wings - 2.- The Legend of Flathead Lake (Carl Wittrock)

Unió Musical Catinenca / Cor Verge de L'Avellà:

1.- Joia en el Món (G.F. Haendel)- 2.- Noche de Paz (Nadala Popular)- 3.- Blanca Navidad (Nadala Popular)- 4.- El  Tamborilero (Nadala Popular)- 5.- Nit de Nadal (Nadala Popular)

6.- Himne a Catí (Música: Pedro tel- Lletra: Alexandre Flichs)

Han dirigit el concert Na Lidón Valer Cabaleiro i En Carlos Pascual Pérez


10.- CATÍ  EN LA FERIA DE TURISME "FITUR 2008" DE MADRID

Catí està representat en la fira de turisme de Madrid "Fitur 2008". Aquesta fira, inaugurada pel Rei d'Espanya, es una de les més importants en el seu gènere del món. És un escaparate molt adequat per a promocionar el poble en el seu conjunt.

 

La representació de Catí a la fira de Madrid  FITUR 2008

 

La representació de Catí, que disposarà durant dos dies, d'estand propi, estarà encapçalada per el Sr. alcalde de Catí D. Manuel Puig i la majoria de membres de la corporació municipal. Estarà en Madrid fins el dissabte, 2 de febrer.

Catí acudeix a la fira de turisme en el marc del Parc Cultural Valltorta- Gassulla, en el que participen també vuit municipis de la zona, que va ser creada per potenciar el valor patrimonial de la comarca de gran interés pels abrics històrics que existeixen.

Els nombrosos visitants de la fira FITUR 2008 poden informar-se dels diferents encants del poble de Catí en l'estand  del municipi. Allí poden recollir diferents fullets turístics i pósters i a més visionar un DVD de Catí en mitjans informàtics.

Adjuntem l'adreça de la web de fitur Madrid 2008 així com unes fitxes que em pogut extractar de la xarxa:

WEB DE FITUR MADRID 2008

 
 

L'estand de Catí (5B04) es troba al cercle morat

 

 


11.- CATÍ EN EL PROGRAMA RESTAURO

Medio Ambiente y Vivienda ha incluido en el Programa Restauro el centro histórico de Catí- L'ajuntament de Catí informará a los vecinos en una próxima reunión

La Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda ha declarado dentro del Programa Restauro la nueva área de rehabilitación para el centro histórico del municipio de Catí, con lo que la provincia de Castellón alcanza ya el centenar de áreas declaradas por el Consell de las 226 que existen en toda nuestra Comunitat.
 
Con esta declaración, los residentes de Catí podrán acceder a las máximas ayudas que establece el Consell para rehabilitar su vivienda. Además, con esta medida se contribuye a recuperar de forma integral y sostenible esta zona urbana a través de proyectos de rehabilitación sobre equipamientos, infraestructuras y calles que incrementarán la comodidad de los vecinos y mejorarán las condiciones y servicios del centro histórico.

El conjunto histórico del municipio de Catí ha obtenido la consideración automática de área de rehabilitación por haber sido declarado Bien de Interés Cultural (BIC) y contar con el planeamiento y la protección adecuada. De este modo, las actuaciones protegidas que se desarrollen en este ámbito recibirán las máximas ayudas del Consell en esta materia que recoge el Decreto 81 de Ayudas a la Rehabilitación.

Catí conserva intacto su trazado urbanístico medieval. Las características constructivas, tipológicas y distributivas de las casas de todo el núcleo urbano, en su estado originario, son muy sencillas. Los materiales utilizados, son la mampostería, unida con mortero de cal, enlucida y piedras de cantería en las puertas de arco de medio punto con dovelas y en los vanos de las ventanas adinteladas; el ladrillo o la madera para los aleros y la teja moruna para los tejados.
 
El ayuntamiento de Catí nos ha confirmado la veracidad de la noticia y nos ha indicado de que convocará próximamente una reunión para informar debidamente a todos los catinenses. Se informará adecuadamente de la fecha y lugar de esta reunión mediante un bando, en el tablón de anuncios del ayuntamiento así como desde la web por internet.
 

12.- PULVERITZACIÓ DEL RECORD DE VISITES DE LA WEB DE CATIMENU

Degut principalment a les visites a les pàgines  de Carnestoltes la nostra web principal va pulveritzar el record de visites durant el dia 18 de febrer, dilluns. El nou record és ara de 439 visites (98 visites més que l'anterior record) amb una mitjana diària de 223,37 visites.

Destaquen les visites a la web de Carnestoltes 2008 amb 362 visites durant el diumenge i dilluns.

Durant el mes de febrer les webs més visitades estan sent Web principal (4.244), Futbol Catí (618),  Notícies 2008 (404), Carnestoltes 2008 (362),  Carnestoltes 2007 (224), Ajuntament  (168).

El total de visites de la web fins el dia 18 de gener és ara de 42.041

Estadística de visites de la web de Catimenu (11-18 febrer)

 

 


13.- LA FUNDACIÓ "BLASCO DE ALAGÓN" RESTAURARÀ DOS RELLOTGES DE SOL EN CATÍ

El passat dia 14 de gener de 2008, va tindre lloc la reunió del Patronat de la Fundació "Don Blasco de Alagón" en la que es van aprobar les actuacions enmarcades dintre del "Plan de Mantenimiento y Restauración de Patrimonio Artístico 2008f".

Una de les propostes que es va presentar al Patronat va ser la restauració de dos rellotges de sol de Catí segons sol·licitud presentada en el seu dia per l'Ajuntament.

En la reunió del Patronat es va aprovar per unanimitat restaurar el rellotge de sol de la paret de l'Església Parroquial i el rellotge de la Casa Miralles. La Fundació es farà càrrec de la mà d'obra i dels materials necessaris per a dur a terme la restauració.

Així s'assenyala en la carta, datada el passat dia 20 de febrer, que la presidenta de la Fundació, Laura Peñarroya Fabregat, dirigeix al Sr. Alcalde de Catí i en la que aquesta es compromet a dur a terme les obres de les restauracions dels rellotges dintre de l'any 2008.

 


15.- L'AIGUA DE L'AVELLÀ ES TORNA A COMERCIALITZAR

Cati ha reobert l'embotelladora de l'Avellà i torna a comercialitzar l'aigua (Notícia de 3x4.info)      
martes, 04 marzo de 2008

Foto de www.catimenu.com

 

L'Ajuntament de Catí ha reobert la planta embotelladora d'Aigua de l'Avellà després de diversos mesos de tancament, com a conseqüència d'obres d'adequació de la planta. D'esta manera torna a comerciarlizarse esta marca d'aigua embotellada. L'alcalde de Catí, Manuel Puig (PP) ha indicat que s'ha substituït maquinària i s'han adequat les instal·lacions a la normativa sanitària. La tornada a l'embotellat suposa el primer pas per a recuperar els mercats habituals de l'aigua, que s'han perdut al deixar de subministrar-la. Els veïns de la localitat ja la poden adquirir en els comerços.

Ara l'objectiu del municipi és tornar als canals de distribució habituals. L'alcalde de Catí també confia en la campanya de promoció de les aigües de la província, que ha anunciat la Diputació de Castelló. No obstant, no es descarten accions promocionals per a recuperar “els nivells de fa quatre o cinc anys”, segons ha assenyalat l'alcalde. Puig ha incidit, no obstant, que la capacitat de producció d'Aigua de l'Avellà està limitada pel brollador, que quan registra un major cabal permet embotellar entre 10.000 i 12.000 litres diaris.

 


16.- PAELLES DE GERMANOR A L'AVELLÀ EL DIA DE LA ROMERIA

Unes 700 personas van participar en el dinar

PULSA PER ACCEDIR A L'ÀLBUM DE 22 FOTOS DE LES PAELLES DE GERMANOR

PULSA PER ACCEDIR A L'ÀLBUM DE 17 FOTOS DE LA ROMERIA A L'AVELLÀ

 
Gran èxit les paelles de germanor organitzades per l'ajuntament el dilluns, 24 de març, per celebrar la Romeria dels catinencs a la Marededéu de l'Avellà.

Si bé el mal oratge no va permetre celebrar la festa al balneari de l'Avellà, aquesta va tindre lloc de forma molt lluïda al poliesportiu del poble.

Unes 700 persones van participar en el dinar mot ben preparat per part de l'ajuntament i del grup organitzador.

El dinar va consistir en una cumplida i bona ració de paella i en un postre a base de cocs de diferents classes.

El dia que havia començat amb la romeria a les nou va acabar a les set i mitja de la vesprada amb el retorn de la processó al poble.

Enhorabona a l'ajuntament i que tots tinguem la salut de poder tornar a repetir esta experiència l'any que bé.

 

 


17.- ACTIVITATS DE L'ASSOCIACIÓ CULTURAL PER A LES VACANCES DE PASQUA

Per a les properes vacances de Pasqua l'Associació Cultural "Tossal de la Nevera" organitza dos interessants exposicions:

- Una sobre la metereologia i la natura.

- L'altra sobre "El Camino de Santiago"

 

i una xerrada a càrrec de Vicent Pitarch sobre el 75 aniversari de les Normes de Castelló.

 

(Els tres cartells són obra d'Ismael Segarra)

Vicent Pitarch i Almela és fill de Vila-real i veí de Castelló. Doctor en filologia catalana per la Universitat de Barcelona és membre de l’Institut d’Estudis Catalans i professor a la Universitat Jaume I. Al llarg de la seua vida professional manté un compromís ferm amb el nostre país i la seua llengua i, en aquest sentit, ha recorregut la nostra geografia fent conferències i ha participat en la constitució dels Serveis de Normalització Lingüística de les Universitats de València i Castelló. Fruit de la seua experiència educativa ha publicat diversos materials per a la didàctica de la llengua.
Ha participat en congressos internacionals de romanística i de sociolingüística i ha publicat una quarantena de llibres i diverses desenes d’articles en revistes d’especialitat. Les seues publicacions comprenen obres com ara Defensa de l’idioma (1972), Penyagolosa. Llengua i cultura del País Valencià (1981), Fets i ficcions. Llenguatge i desequilibris socials (1988), Parlar  i (con)viure al País Valencià (1994), Control lingüístic o caos (1996), Llengua i església durant el barroc valencià (2001) i Les Normes de Castelló. Textos i contextos (2002). Va guanyar el premi Ulisses de narrativa amb De camí a Fisterra (2003), un dietari senderista que ha tingut continuïtat en La Via de la Plata (2005).
Ha recorregut en totes les direccions el terme de Catí i és un incondicional de la romeria a Sant Pere. Com a mostra de la seua passió pel nostre poble i la seua història, va publicar (2000) la Discripción de Catí, de mossèn Gabriel Verdú.

De les 7:30 h a les 8:45 h d'avui, divendres, dia 28 de març, ha tingut lloc a la Casa de la Vila de Catí la conferència organitzada per l'Associació Cultural Tossal de la Nevera a càrreg de Vicent Pitarch.
 

Pitarch ens ha parlat sobre la importància de les normes de Castelló signades el dia 21 de desembre de 1932 (ara es compleix per tant el 75é aniversari).

Aquestes normes van suposar un consens en les normes d'escriptura i un reconeixement explícit de la unitat de la lengua catalana.
 


© Pàgina creada per Joaquim Carbó Miralles , cronista oficial de la real vila de Catí

28 de març de 2008