NOTÍCIES DE CATÍ  2011 (A)

(1er. Trimestre 2011: Gener, Febrer, Març)


1.- BONS NADAL I CAP D´ANY
2.- PRESENTACIÓ NOU LLIBRE SOBRE CATI I LA ROMERIA
3.- REVISTA TOSSAL - NÚMERO 14
4.- INAUGURAT EL CENTRE DE DESINFECCIÓ DE VEHICLES
5.- VUITENA MOSTRA DELS PORTS-MAESTRAT - TRUFA NEGRA
6.- INAUGURACIÓ DEL TÚNEL DE L`AVELLÀ-1ª FASE
7.- EL C.D. CATI AMB PEU I MIG A PREFERENT
8.- PRIMER PLE MUNICIPAL DE L`ANY 2011
9.- MANUEL PUIG PUIG, CAP DE LA CANDIDATURA DEL P.P. EN LES ELECCIONS LOCALS DEL DIA 22 DE MAIG
10.- LA ROMERIA DE CATÍ A SANT PERE DE CASTELLFORT TINDRÀ LLOC ELS DIES 30 D'ABRIL I 1 DE MAIG

 

2on. TRIMESTRE

3ER. TRIMESTRE

4AT. TRIMESTRE

NOTICIES 2010

NOTICIES 2009

 

 

1.- BONS NADAL I CAP D´ANY

http://forum.catimenu.com/index.php?topic=889.0

 


2.- PRESENTACIÓ NOU LLIBRE SOBRE CATI I LA ROMERIA

http://forum.catimenu.com/index.php?topic=888.0

La Universitat  "Jaume I" presentà un llibre sobre Catí (29.12.10)




     El rector de la Universitat "Jaume I" de Castellón, Vicent Climent, va presentar  el dia 29-12-2010 a les 19 hores en la Llotja del Cànem, el llibre 'La Vila de Catí i el seu peregrinatge a Sant Pere de Castellfort', d'Antoni Meliá i Llorens. A l 'acte també va asistir, a més de l'autor, el rector de la Universidat Politècnica de València, Juan Juliá, i el vicerrector de Cultura i Extensió Universitària de la UJI, Wenceslao Rambla. El títol recull el passat històrico del poble de Catí.

 


3.- REVISTA TOSSAL - NÚMERO 14

http://forum.catimenu.com/index.php?topic=116.msg5831#msg5831

 


 

4.- INAUGURAT EL CENTRE DE DESINFECCIÓ DE VEHICLES

http://forum.catimenu.com/index.php?topic=896.0

S’inaugura a Catí un centre de desinfecció de vehicles de bestiar

 

» dijous, 20 de gener de 2011
 

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Maritina Hernández, ha destacat aquest dijous l’esforç del Consell per dotar al sector ramader d’unes “infraestructures adequades, que permeten reduir costos i optimitzar els recursos, incorporar tecnologia als processos de producció, i avançar en la bioseguretat i la sanitat animal”.

La Consellera ha inaugurat avui el centre de llavat i desinfecció destinat a vehicles per a transport de bestiar de Catí, on ha afirmat que des de la Generalitat “es va a seguir invertint en el sector, ajudant als nostres ramaders, creant instal·lacions comunes com aquesta que permeten actuar de forma preventiva contra malalties en la cabanya ramadera, amb l’objectiu de guanyar en productivitat, competitivitat i rendibilitat”.

 

En aquest sentit, ha recordat l’aposta inversora realitzada per la Conselleria entre 2007 i 2010 per a enfortir i modernitzar el sector ramader, que ascendeix a 114,3 milions d’euros. En aquest període s’ha engegat també el Pla Director de Ramaderia, que arreplega tota una planificació d’actuacions en l’àmbit de la millora de les infraestructures, la bioseguretat i la transferència tecnològica, dirigides a millorar les condicions per al desenvolupament de l’activitat.

 

Així, ha indicat que a través d’aquesta planificació el Consell treballa per a garantir el benestar animal, la trazabilitat i la seguretat alimentària, la qual cosa proporciona confiança en el consumidor final dels productes derivats de la ramaderia.

 

» Característiques del centre
El Centre de llavat i desinfecció de Catí ha comptat amb un pressupost de 633.480 euros. Les instal·lacions consten de dos edificis, el primer dels quals, de 250 m2, s’empra per a la desinfecció i llavat de vehicles mitjançant un sistema d’aigües jabonoses i una plataforma elevada per al llavat superior. Així mateix, hi ha un arc de desinfecció i un element per a l’aplicació dels productes biocides. Existeix una segona nau de 125 m2 que acull el magatzem i les oficines.

 

El centre es completa amb una bàscula de pesatje, de gran importància per al sector ramader, ja que permet controlar i registrar el pes dels camions que transporten tant guanyat com a matèries primeres o pinsos.

 

La Consellera ha ressenyat que a partir d’ara, els ramaders de la comarca i de la província de Castelló van a disposar de majors facilitats per a exercir el seu treball i també van a notar altres avantatges, com la reducció dels costos i els desplaçaments.

» Gestió telemàtica del certificat sanitari de trasllat de bestiar
Aquesta infraestructura se suma a les diferents accions que la Conselleria està duent a terme en col·laboració amb el propi sector i els ajuntaments d’aquesta comarca per facilitar el desenvolupament de la seva activitat als ramaders.

Entre elles, destaca l’engegada d’un servei per a l’obtenció del certificat sanitari de trasllat de bestiar per via telemàtica. L’objectiu és facilitar la tramitació d’aquesta documentació sanitària i evitar als operadors del sector ramader desplaçaments i costos de tramitació

Per a això, els ajuntaments posen a la disposició del sector els seus mitjans tècnics, informàtics i personals. Una vegada cursada la petició pels interessats a la Conselleria per a l’obtenció del certificat, i una vegada s’haja emès pels serveis veterinaris oficials, ho remetran telemàticament a l’ajuntament, que serà l’encarregat d’efectuar el seu lliurament immediat al sol·licitant.

La Consellera ha subratllat també la important injecció econòmica que suposa la canalització de fons de les ajudes de Pagament Únic, que a la comarca de l´Alt Maestrat ha estat superior als 8 milions d’euros des de 2007.

Així, ha remarcat l’agilitació en la tramitació administrativa de les subvencions acomesa per la Generalitat perquè els productors puguin comptar amb recursos econòmics per afrontar les inversions necessàries i planificar la seva activitat, especialment en una situació de crisi, amb la finalitat de mantenir la seva competitivitat.
 


5.- VUITENA MOSTRA DELS PORTS-MAESTRAT - TRUFA NEGRA

VIII Mostra dels Ports-Maestrat- Trufa Negra- Catí-2011

ÀLBUM DE FOTOS

https://picasaweb.google.com/catimenu/VIIIMostraDeTrufaNegraElsPortsILAltMaestrat#

 

 

 

Informació amb més detall

http://www.catimenu.com/cartelltrufa.pdf

http://www.catimenu.com/quadriptic.pdf

130 ALUMNES Y CUINERS VAN PARTICIPAR EN LA JORNADA FORMATIVA GASTRONÒMICA DE LES VIII JORNADES DE LA TRUFA DELS PORTS- MAESTRAT

Más de 130 alumnos  participaron la mañana del dia 14 de febrero en la primera sesión formativa de la Jornadas de la Trufa Negra de Els Ports-Maestrat, que este año se desarrollaron en la localidad de Catí. El cocinero Pedro Salas, chef del Hotel Luz de Castellón,  presentó a los participantes diferentes elaboraciones que tenían como común denominador la trufa negra de Els Ports y el Maestrat. Carnes, pescados, olla, postres... Salas destacó las múltiples aplicaciones de la trufa.


 


Como alumnos participaron los estudiantes de la Escuela de Hostelería Costa Azahar y restauradores de municipios de l'Alt Maestrat y Els Ports. Pedro Salas  elaboró Huevo, bacalao, seetas y trufa, Copa Perigord, Croqueta morellana, Rissoto de Vistabella, Sepia con mahonesa, Panna cotta de coliflor con jugo de acelgas y caviar de trufa y Nieve sobre tierra. Los estudiantes y cocineros asistentes  pudieron comprobar en directo el método de elaboración y pudieron escuchar los consejos del cocinero. Así mismo  realizaron preguntas al cocinero sobre los detalles de la elaboración. Mediante una retransmisión de video en directo  apreciaron los detalles de cada proceso en el que la trufa siempre ha estado presente. La jornada formativa se desarrolló en los salones del restaurante "El Prigó".

El vicepresidente de la diputación Ramón Tomás  destacó la importancia que tiene “este tipo de jornadas para los municipios del interior de la provincia porque ayudan a dinamizar las economías locales”. El vicepresidente añad que “estas ferias tienen una gran afluencia de gente, especialmente, las de la trufa porque este hongo es muy preciado y genera mucha curiosidad en la gente que no lo conoce”.


Visita a la quesera Vall de Catí


Tras la jornada práctica de cocina los alumnos realizaron una visita a la fábrica de quesos Vall de Catí, que tiene entre sus especialidades la elaboración de quesos con trufa. De este modo se marida la leche de las ovejas y cabras de l'Alt Maestrat con el "oro negro" de la cocina. Los estudiantes y cocineros  mostraron un gran interés en conocer la elaboración de los diferentes tipos de quesos, ya que se trata de otro elemento gastronómico de primer orden en las elaboraciones de l'Alt Maestrat. Alumnos y cocineros  degustaon queso con trufa y realizaron todo tipo de preguntas sobre cómo se elabora el queso, desde la recolección de la leche hasta su comercialización. Además, en Vall de Catí les  mostraron el mejor maridaje para cada uno de los quesos que se elaboran.


Otras actividades


La actividad continuó el sábado día 19 con unas jornadas técnicas. Especialistas de todos los ámbitos de la truficultura debatieron sobre el cultivo, nuevas técnicas de desarrollo del producto, así como su comercialización. En la jornada Gianluigi Gregori, truficultor, disertó sobre el cultivo de la trufa en Italia. Posteriormente Elena Pulido, bióloga y autora de "El orígen de las trufas", informó sobre la caracterización ecológica de la trufa. Seguidamente Marcos Morcillo Serra, biólogo, habló sobre el cultivo de la trufa. Finalmente se desarrolló una mesa redonda sobre la gestión de las plantaciones truferas. En la mesa participaron especialistas como Santiago Reyna, Mariano Casas, Francisco Mateu, J.Manuel Moliner y Pedro Sánchez.

El domingo día 20 llegó la feria de la Trufa. En la misma se dieron cita expositores relacionados con el sector.  El recinto ferial se abrió a las 10h de la mañana. En el seno de la feria se desarrolló una exposición-concurso de trufas de gran tamaño. Así mismo la jornada estuvo acompañada por el VII concurso gastronómico de la trufa negra, en el que participaron alumnos de la Escuela de Hostelería de Castelló.

 

 


VIII Mostra dels Ports-Maestrat- Trufa Negra- Catí-2011

-Entre els dies 14 i 20 de febrer la localitat va celebrar les VIII Jornades de la Tòfona Negra dels Ports i el Maestrat

-Jornades tècniques, menús especials en els bars i restaurants, concurs de gossos buscadors ... van formar part d'un ampli programa.

Les jornades de la tòfona negra dels Ports i el Maestrat van arribar aquest any a Catí. La localitat de l'Alt Maestrat va acollir, entre el 14 i el 20 de febrer, les VIII jornades de la tòfona negra dels Ports i el Maestrat. D'aquesta manera Catí va oferir la seva riquesa tofonera, tant en tòfona silvestre, com en tòfona de plantacions d'alzines micorizades amb tòfones. Demostracions gastronòmiques, especialistes en el cultiu, cercadors de tòfona, alumnes d'hostaleria i tots els veïns de la zona van tindre una cita aquests dies al municipi. L'activitat es va iniciar el dilluns amb una jornada tècnica sobre la cuina de la tòfona. A ella van assistir restauradors de la comarca dels Ports i el Maestrat i alumnes de l'escola d'hostaleria Costa Azahar de Castelló. En la mateixa, el cuiner Pedro Salas, xef de l'hotel Llum de Catellón. Va tindre lloc en l'annex al recinte firal. Així mateix durant la jornada es va celebrar una visita als formatges Vall de Catí, que elaboren algunes de les seves especialitats amb tòfona negra de la zona. La jornada gastronòmica va incloure un menjar preparat amb tòfona negra al restaurant "El Prigó".
 

--La inauguración contó con la presencia del presidente de la Diputación, Carlos Fabra, los vicepresidentes Francisco Martínez, Miguel Ángel Mulet, Moliner i l'alcalde de Catí Manuel Puig
 


L'activitat va continuar el dissabte dia 19 amb unes jornades tècniques. Especialistes de tots els àmbits de la truficultura van debatre sobre el cultiu, noves tècniques de desenvolupament del producte, així com la seva comercialització. A la jornada Gianluigi Gregori, conreador, va dissertar sobre el cultiu de la tòfona a Itàlia. Posteriorment Elena Pulido, biòloga i autora de "L'origen de les tòfones", va infomar sobre la caracterització ecològica de la tòfona. Seguidament Marc Morcillo Serra, biòleg, va parlar sobre el cultiu de la tòfona. Finalment es va desenvolupar una taula rodona sobre la gestió de les plantacions tofoneres. A la taula hi van participar especialistes com Santiago Reyna, Mariano Casas, Francisco Mateu, J. Manuel Moliner i Pedro Sánchez.

Associació de la Romeria de Catí a Sant Pere de Castellfort preparant els tradicionals fesols i arròs

amb l'alcalde de Catí Manuel Puig i el vicepresident de la Diputació Luis Tena

 

Cal destacar la presència de l'Associacio de la Romeria de Sant Pere, del Grup de Dones, del Cor, de l'"Associació Cultural Tossal de la Nevera", de les carnisseries del municipi, dels dolços i torrs artesans així com de la formatgera.

Catí, en la comarca de l'Alt Maestrat, se convirtió en el centro trufero de la comarca. Centenares de personas han pasado por la localidad para conocer más detalles sobre este hongo, observar de cerca las últimas creaciones culinarias.

Exposición de trufas de gran tamaño.



El diumenge dia 20 va arribar la fira de la Tòfona. En la mateixa es van donar cita expositors relacionats amb el sector. El recinte firal es va obrir a les 10h del matí. En el si de la fira es va desenvolupar una exposició-concurs de tòfones de grans dimensions. Així mateix la jornada va estar acompanyada pel VII concurs gastronòmic de la tòfona negra, en que van participar alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Castelló. Al mateix temps es va viure el VIII concurs de gossos buscadors de tòfona i hi va haver una exhibició de recerca de tòfones amb javelina.
Durant la jornada es va poder degustar els plats preparats amb tòfona negra per alumnes de l'Escola d'Hostaleria Costa Azahar de Castelló i es va procedir a la subhasta d'una tòfona. Després del lliurament dels premis tindrà lloc la clausura.

Menús de tòfona.



Aprofitant les jornades els bars i restaurants de Catí es van introduir en la cuina de la tòfona per oferir menús especials als seus clients. Al Bar l'Estanc es van poder degustar tapes elaborades amb tòfona, igual que a la taverna el Xiringuito. Al Bar Borxo es va poder gaudir de dinars amb ous ferrats trufats i conill trufat, així com formatges, embotits i tapes trufades especialitat de la casa. A Casa Carbó els formatges de Catí, els espàrrecs triguers amb oli de tòfona, les mandonguilles, l'olla, la galta trufada i el pudding de pinya trufat van formar part del menú. Finalment, al restaurant "El Prigo" i a la "Casa de Banys l'Avellà" es va poder degustar una amanida de bolets escabetxades, pernil cruixent i vinagreta de tòfona, carpaccio de gambes blanques amb vinagreta de tòfona, carpaccio d'ou de rei amb vinagreta de tòfona, mantega trufada i caviar de salmó. A més es va oferir als comensals crema de carbassa rostida i pipes emulsionades amb foie i tòfona, sorbet de mojito amb Ron trufat, perdiu caramelitzada a la taronja amb tòfona, timbal de Cua de Bou trufat, bacallà al pil pil de tòfona i com a postres coulant de taronja amb gelat de tòfona, quallada amb mel infusionada de tòfona, plàtan flamejat amb Ron de tòfona i fruita amb moscatell trufat. El preu de la participació en la jornada gastronòmica va ser de 50 euros. La jornada tècnica va tindre un cost de 25 euros i disposar d'un estand va suposar el pagament de 30 euros. La inscripció es va dur a terme a l'Ajuntament de Catí.
 

Alumnos de la Escuela de Hostelería Costa Azahar de Castellón

 

Catí  clausuró la VIII Fira de la Tòfona Negra de Els Ports-Maestrat. La localidad  congregó a centenares de personas llegadas desde los pueblos del Maestrat y Els Ports.
 

 Al mismo tiempo se vivió el VIII concurso de perros buscadores de trufa y tuvo lugar una exhibición de búsqueda de trufas con jabalina. Durante la jornada se pudieron degustar los platos preparados con trufa negra por alumnos de la Escuela de Hostelería Costa Azahar de Castellón y se procedió a la subasta de una trufa. Tras la entrega de los premios tuvo lugar la clausura.

VIII concurso de perros buscadores de trufa y exhibición de búsqueda de trufas con jabalina.

 

Una vez ha concluido la exhibición de la jabalina los alumnos de la Escuela de Hostelería de Castelló han ofrecido a los visitantes un menú basado en Olla de Catí con trufas y una selección de embutidos, huevos revueltos y panecillo trufado. De este modo todos han podido degustar los sabores trufados del Maestrat.
 

Con motivo de las jornadas, los bares y restaurantes de Catí ofrecieron menús especiales que tuvieron la trufa como principal ingrediente. Así, se pudo degustar, entre otros platos, huevos fritos trufados, conejo trufado, carrillera trufada, pudin de piña trufado, timbal de rabo de buey trufado, bacalao al pil pil de trufa y sorbete de mojito con ron trufado.

-Albocàsser acogerá la próxima edición de la feria en 2012

 

Més informació en http://forum.catimenu.com/index.php?topic=897.msg5902#msg5902

ÀLBUM DE FOTOS

https://picasaweb.google.com/catimenu/VIIIMostraDeTrufaNegraElsPortsILAltMaestrat#


6.- INAUGURACIÓ DEL TÚNEL DE L`AVELLÀ-1ª FASE

http://www.catimenu.com/inauguraciotunel.pdf

La Diputación invierte 1,4 millones de euros en la rehabilitación y seguridad del Tunel de l’Avellà, en Catí

 

10 de marzo. El presidente de la Diputación de Castellón, Carlos Fabra, el vicepresidente primero, Francisco Martínez, y el alcalde de Catí, Manuel Puig, inauguraron el dia 10 de marzo la 1ª fase de las obras de rehabilitación del Tunel de L’Avellà. Unos trabajos de mejora presupuestados en 1,4 millones de euros que han mejorado sensiblemente la seguridad en punto de la red provincial de  307 metros de longitud, situado en el punto kilométrico 4,500, de la carretera CV-1270.

 

El tunel de l’Avellà se inauguró en agosto de 1953, entonces financiado por la Diputació Provincial de Castellón que presidía entonces D. José Ferrandis, convirtiéndose en una importante mejora de las comunicaciones entre los vecinos del municipio y el ermitorio. Hasta entonces la carretera, construída per la misma diputación, terminaba en la vertiente este, en la parte superior del "Barranc del Mas de Blai", viendose obligados los visitantes a tener que subir con mulos por el antiguo "Camí Vell" que pasaba por el mismo "Prigonet de l'Avellà".

   El presidente provincial ha destacado “la importante mejora para la seguridad vial que va a suponer esta obra, ya que los desprendimientos en el interior del túnel eran continuos a lo largo de todo el año y provocaban situaciones de peligro real para los usuarios del túnel. El firme del túnel también se encontraba en muy mal estado y creo que los técnicos provinciales han realizado un trabajo digno de todo elogio”.

HUMEDADES // Otro de los problemas que se derivaban en el vial era la humedad, sobre todo en invierno, lo que producía que se formaran bloques de hielo que caían del techo e irrumpían al paso de los vehículos, causando un gran peligro. Por ello, se ha colocado una gran lámina de impermeabilización proyectada por capas. La ampliación de la calzada también permitirá un paso más holgado y cómodo entre dos coches que coincidan.

 

 

El plan de reforma comprende diversas fases. Actualmente se ha concluído la primera fase y se está en ejecución durante el presente verano de la segunda fase.


7.- EL C.D. CATI AMB PEU I MIG A PREFERENT

http://forum.catimenu.com/index.php?topic=852.msg6020#msg6020

 

Catí, 26 de marzo de 2011. Periódico Mediterráneo. Deportes (Crònica de F. Segura)


C.D. CATÍ -- BENICARLÓ- 0
 

ALINEACIONES:


C.D.CATÍ : Patric, Iván ( Del Rio 85 ), Segarra, V.García ( Giner 66 ), Raúl ( Adrià 82 ), Mohedo, Botella, Eixarch, Quique ( J.María 46 ), Héctor y Jaro.

BENICARLÓ: Jordi, Javi López, Cristián, Tomás ( Adell 71 ), Esbrí, Samuel, Josue,  Anta ( Ismael 57 ), González ( Vizcarro 65 ), Pitu y Guillamón.


ARBITRO: Javier Capilla Sancho.

Amonestaciones:
                           Catí:  Segarra, Giner, Mohedo, Botella, Eixarch, Héctor y Jaro.
                           Benicarló: Tomás, Esbrí, Vizcarro y Pitu.

Expulsiones: Samuel min. 49.

Goles;

1-0 Jaro min. 39.   

2-0 Eixarch  min. 50.     

3-0 Jaro min. 55     

4-0 Jaro min. 74.

 
   Excelente partido  que no defraudó al numeroso público de toda la comarca que se dio cita en el municipal de Catí.


    La primera media hora de partido fue muy igualada, pues ambos equipos se aseguraban en defensa, prolongaban al máximo las posesiones de balón y finalizaban cada jugada. A medida que avanzaba el tiempo el Catí llegaba con más peligro al área benicarlanda. En el min. 31 el colegiado omitió un claro penalti  en el área del Benicarló al señalar falta en la misma línea un derribo a Segarra más de dos metros dentro de la misma.

C.D. Catí- 4-C.D. Benicarló- 0

Foto: F.Segura


   Seguían imparables los locales  y en el min. 39 el portero Jordi rechaza un disparo de Héctor y Jaro, desde la frontal del área, lanzando un autentico obús marca el 1-0.
  En la segunda mitad, más de lo mismo. En el min. 49, Samuel detiene con las dos manos un balón que entraba en su portería y el arbitro señaló penalti y expulsión del mismo. Eixarch transformó logrando el 2-0 . A partir de aquí todo fue cantar y coser para un Catí que, jugando a su antojo, acabó vapuleando al  Benicarló  con dos goles más de Jaro.
 

El partido, que dada la situación  de ambos contendientes en la tabla valía seis puntos, deja al C.D. Catí con pie y medio en preferente y al Benicarló prácticamente sin opciones de regresar a ella.

La classificación en los cuatro primeros queda como sigue:

1.- Vinaròs C.F. - 57 puntos

2.- C.D. Catí- 52 puntos

3.- C.D. Benicarló.- 44 puntos

4.- C.F. Alcalà.- 43 puntos

Quedan seis partidos por disputar al Catí. Como visitante (Orpesa, Almassora B, Benicense), local (Càlig, Xert, Cabanes).

Los siete primeros de los siete grupos de 1ª Regional suben a preferente directamente.

De los siete segundos, tres suben directamente y los otros cuatro disputan una eliminatoria de promoción.

El C.D. Catí tiene aún posibilidades de quedar primero (está a 5 puntos del Vinaròs). Lo más normal, pero, es que quede segundo. Si se quiere ascender directamente como segundo ha de quedar entre los tres primeros de todos los segundos de los siete grupos tratando de evitar una eliminatoria a cara o cruz con segundos de grupo de Valencia o Alicante.Para ello ha de conseguirse el mayor número de puntos.

 

8.- PRIMER PLE MUNICIPAL DE L`ANY 2011

http://www.catimenu.com/110211.pdf


10.- LA ROMERIA DE CATÍ A SANT PERE DE CASTELLFORT TINDRÀ LLOC ELS DIES 30 D'ABRIL I 1 DE MAIG

Este año la Pascua de Resurrección tiene lugar muy tarde en el calendario, el dia 24 de abril (lo más tarde que puede caer la Pascua en el calendario es el día 25 de abril).  Eso produce circunstancias curiosas, que hace tiempo no sucedían, como que la Romería de Catí a Sant Pere de Castellfort tenga lugar en vacaciones de Pascua , antes de la fiesta de Sant Vicent Ferrer. También que en una misma semana (25 y 30 de abril) tengan lugar dos subidas al Balneario de l'Avellà, la de la Virgen (lunes) y la de Sant Pere(sábado).

La Romería a Sant Pere se celebra este año en la fecha tradicional (último día de abril y primero de mayo). Es tiempo de vacaciones. Por otra parte al día siguiente de la bajada de la romería (2 de mayo) se puede descansar ya que es fiesta en diez comunidades autónomas.

Todo hace esperar una gran participación de romeros en la rogativa de este año.

El calendario de fiestas móviles de Pascua será el siguiente:

- Domingo de Ramos: 17 de abril

- Jueves Santo: 21 de abril

-Viernes Santo: 22 de abril

-Domingo de Pascua de Resurrección: 24 de abril

- Lunes de Romería a L'Avellà: 25 de abril

- 1er día de la Romería de Catí a Sant Pere de Castellfort: 30 de abril

-2º día de la Romería a Sant Pere de Castellfort: 1 de mayo

- Sant Vicent Ferrer: 2 de mayo (día de descanso de los romeros)

© Pàgina creada per Joaquim Carbó Miralles , cronista oficial de la real vila de Catí

02/04/2011