FIRA XIX- MOSTRA DE LA TRUFA CATI- 4-5- FEBRER 2023

ÀLBUM TRUFA 2023 (NOU) (PULSAR EN L'ENLLAÇ)

 

ENLACE WEB DE LA TRUFA

 

 

INAUGURACIÓ XIX FIRA DE LA TRUFA - CATÍ- (4 FEBRER 2023)

 

SHOW COOKING SOBRE LA TRUFA NEGRA A CÀRREC DE TERESA PUIG (CASA BANYS-EL PRIGÓ)

PREMI A LA MAJOR TRUFA- MARIA LECHA- DANI PUIG

 

PREMI INFANTIL DE RECERCA DE TRUFES

PREMIS GENERALS RECERCA DE TRUFES

 

INFORMACIÓ DIARI MEDITERRANEO

CATI CLAUSURA LA XIX FIRA DE LA TRUFA CON UN EXISTOSO NIVEL DE ASISTÈNCIA

https://www.elperiodicomediterraneo.com/comarcas/2023/02/06/trufa-cati-castellon-mostra-82536967.html

Andreu i Lucas Carreres, pare i fill van guanyar el trofeu de recerca de trufes.

 

 

LA CARPA ON ES REALITZARAN LES ACTIVITATS, AL SUDEST DEL POBLE (PULSA EN FOTO PER AMPLIAR ZOOM)

 

CAMP ANNEXE A LA CARPA PER REALITZAR ACTIVITATS DE RECERCA DE LA TRUFA PER PART D'ANIMALS.

(PULSA EN FOTO PER AMPLIAR ZOOM)

PULSA EN FOTO PER AMPLIAR

PULSA EN FOTO PER AMPLIAR

VIDEO

 

https://fb.watch/inmGUd-Oc9/

NOTÍCIA DIARI MEDITERRÀNEO

Catí acoge el fin de semana del 4 y 5 de febrero la XIX Mostra de la Trufa Negra del Maestrat

Catí acull el cap de setmana del 4 i 5 de febrer la XIX Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat

Catí acoge este fin de semana, 4 y 5 de febrero, la XIX Mostra de la Trufa Negra del Maestrat (elperiodicomediterraneo.com)

(PULSA EN FOTO O ENLLAÇ PER AMPLIAR INFORMACIÓ

 

 

 

BARS PER A PODER MENJAR EN LA XIX FIRA DE LA TRUFA (TÒFONA)

CATÍ- 4-5 FEBRER DE 2023

 

 

 

 

 

 

 

ACTUACIONS MUSICALS A LA CARPA DE LA TRUFA

 

SILENCIO ROTO (19:30 h)

LOS SIMPLES (23:30 h)

 

 

FIRA XVI MOSTRA DE LA TRUFA CATÍ- FEBRER DE 2019

FIRA XVI MOSTRA DE LA TRUFA CATÍ- FEBRER DE 2019

 

FIRA- XII MOSTRA DE LA TRUFA CATÍ- FEBRER DE 2015

RECORD DE LES VIII JORNADES DE LA TRUFA DE CATÍ 2011

 

 

FIRA XVI MOSTRA DE LA TRUFA CATÍ- FEBRER DE 2019

LLIBRET DE TRUFA 2018

 

Cartell de la XVI Mostra de la Trufa Negra de l'Alt Maestrat (prem en la imatge per ampliar)

 

INAUGURACIÓ

VIDEO RONDALLA

 

 

ÀLBUM DE FOTOS FIRA TRUFA 2019

 

SHOW COOKING- TAPA TRUFADA- CATA DE VINOS-  DAVID BUCH

VIDEO ALMA CON LA JOTA- "Nobleza Baturra"

Pulsa per ampliar

SHOW COOKING- TAPA DE TRUFA NEGRA I DEGUSTACIÓ AMB SERGIO SALVADOR

 

ENTREGA DE PREMIS I CLOENDA DE LA FIRA XVI MOSTRA DE LA TRUFA CATÍ- FEBRER DE 2019

https://www.facebook.com/joaquin.carbomiralles?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARDvZiWIWaQqUQhrul4lEhlVHdC3IHzL2yiEsfavWQpA0LvAhU0lNY23gIfoHKDNT4p55iZC85s1Fb5K&hc_ref=ARTjfi9E9Lf6HoJcDuCrDfNRRHlqbQ0oYepSEpCt4PQ110I9S_aJQ4Yh-IbQQ-pFpHM

 

 

Ja està pràcticament montada la carpa, seu principal de les activitats de la Fira de la trufa dels dies 9 i 10 de febrer de 2019.

 Està situada des de meitat del carrer de Mossèn Joan Puig, davant de la Llar dels Jubilats a la Plaça del Carrer del Molí

Pulsa per ampliar

 

Pulsa per ampliar

 

Pulsa per ampliar

https://www.facebook.com/pablo.roig.94/videos/10215774193240035/

 

 

 

PULSA SOBRE LA FOTO PER ACCEDIR A UN VIDEO SOBRE EL CUINER BERASETEGUI

Prem per ampliar

 

FIRA XII MOSTRA DE LA TRUFA CATÍ- FEBRER DE 2015

ÀLBUM FOTOGRAFIES TRUFA CATÍ 2015

 

 

RECORD DE LES VIII JORNADES DE LA TRUFA DE CATÍ 2011

ÀLBUM DE FOTOS TRUFA CATÍ- 2011

 

Inauguració de la XII Fira de la Trufa de Catí

 

 

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i l'alcalde de Catí, Manuel Puig, han estat els encarregats de posar en marxa la XII Mostra de la Tòfona Negra dels Ports-Maestrat, que se celebra aquest cap de setmana en aquesta localitat d'interior, amb expectatives d'atraure milers de visitants tant per gaudir de la completa programació firal com de les jornades gastronòmiques que se celebren als comerços i restaurants de la comarca. En el seu discurs, Moliner ha posat en valor "el salt qualitatiu" que la província de Castelló ha donat en tubericultura durant els últims anys, amb l'objectiu de consolidar noves oportunitats econòmiques i turístiques per als petits pobles d'interior. "Ha estat un treball constant per part de les administracions i els empresaris que han decidit fer de la tòfona, el que fins fa poc era un fong sense més, la seva manera de vida", ha apuntat el president provincial. En aquest sentit, cal destacar la tasca de promoció i foment de la qualitat que porta exercint la institució provincial des de la primera edició de la fira, i que des de fa poc s'ha potenciat amb la incorporació de la tòfona a la marca 'Castelló Ruta sabor 'i la creació del laboratori de truficultura a Villanueva de Viver, on els productors es poden assessorar, tècnicament i de forma gratuïta, sobre la qualitat dels seus plançons micorizats.

 

 

"Si seguim fent les coses bé - ha continuat Moliner, que ha estat acompanyat pel diputat de la comarca, Pablo Roig, i el de Desenvolupament Rural, Domingo Giner - en deu anys aquesta província pot arribar a duplicar la seva producció tofonera fins arribar a les set tones, incrementant així les dues tones de tòfona silvestre i les altres dues en vivers que produïm. Sens dubte, això indica que anem pel bon camí i la creació de noves empreses i llocs de treball d'aquest sector és una realitat ".

 

100.000 euros d'impacte econòmic

La repercussió econòmica d'aquesta fira i les jornades gastronòmiques prevista per a la comarca és de més de 100.000 euros, tenint en compte el flux de visitants que acudeixen a l'esdeveniment, compren en els comerços i degusten el menú temàtic en algun dels 15 restaurants de l Alt Maestrat participants.

Finalment, Javier Moliner ha recordat que el primer pas és "creure'ns que Castelló és la millor rebost del Mediterrani. Si som capaços de tenir cura de la terra com ens van ensenyar els nostres avis i adaptar-nos a les demandes actuals del mercat, no hi ha ningú ni res que pugui aturar el creixement d'aquesta província ".

Les associacions del poble s'han bolcat en fer paradetes per ofrecerer a tots els visitants el millor del nostre poble. Hauran ponències sobre la tòfona, concursos, exhibicions etc. etc.

A la tarda de dissabte, gran festa. La directiva del CDCatí ha decretat jornada de portes obertes i la gent podrà gaudir al mateix temps de la fira i del partit de futbol que enfronta el Catí i al Benassal, del primer a l'Santa Anna en partit oficial després de més de vint anys. Això serà a les 16.30 hores.

 

Fira monogràfica, exhibicions i concursos diumenge

La jornada de diumenge començarà a les 10:00 hores amb l'obertura del recinte firal i l'exposició d'empreses vinculades al sector de la tòfona. Immediatament després tindrà lloc l'inici de l'exposició i el VII Concurs de Trufes de Gran Mida. A aquest li seguirà el IX Concurs Gastronòmic de la Tòfona Negra dels Ports-Maestrat en què participa l'Escola d'Hoteleria Costa Azahar de Castelló.

A les 12:00 hores tindrà lloc el XI Concurs de Gossos Cercadors de Tòfona, ia les 12:30 hores una exhibició de recerca de tòfones amb un porc vietnamita. A les 13:30 hores se celebrarà una degustació de plats preparats amb 'Tuber Melanosporum' ia les 16:00 hores es procedirà al lliurament de premis dels diferents concursos.

 

 Ver guía completa de actividades en trufa-negra-cati-2015-triptic.pdf

 

Assistents al curs de cuina, del dia 9 de febrer, del "Estrella Michelin" Miguel Barrera de Cal Paradís gaudint molt dels seus coneixements en les jornades de formació de la XII Mostra de la Tòfona Negra a Catí

 

 

Avui, 9 de febrer, durant la jornada de formació de la XII Mostra de la Trufa Negra, l'Estrella Michelín, Miguel Barrera Cal Paradis, ha visitat la fàbrica de Formatge de Catí.

 

 

L'alcalde de Catí, Manuel Puig amb els regidors Pablo Roig, Pablo Sales i Carlos Puig, el gerent de la formatgera Miguel Vives i el xef Miguel Barrera.

El Xef Miguel Barrera, del restaurant Cal Paradis de Vall d'Alba, amb una Estrella Michelin, ha visitat avui Formatges de Catí. La població acull aquests dies les Jornades de la Tòfona Negra dels Ports i el Maestrat. Agraïm a Miguel el seu interès per conèixer els productes de la formatgera i també li agraïm que els nostres productes estiguen presents en els seus menús.

 

 

 

IV Jornades Gastronòmiques de la Tòfona (16 gener-15 març)
 

La Diputació impulsa les IV Jornades Gastronòmiques de la Tòfona del 16 de gener al 15 de març que preveuen superar els mil menús • Un total de 15 restaurants de sis municipis de l'Alt Maestrat participen en aquestes jornades que atreuen un impacte de 100.000 €

 

 

El diputat de Turisme d'Interior, José Pons, ha destacat "l'esforç de tots, tècnics de la Diputació, els ajuntaments i els establiments participants per consolidar aquesta iniciativa que s'està erigint com un dels principals atractius turístics d'aquestes dates per a la comarca . A més, la coincidència durant aquestes dates amb les festes de Sant Antoni complementa una oferta turística excel·lent per conèixer aquests preciosos municipis de l'interior de la província i la seva atractiva oferta turística, cultural i gastronòmica "A més, aquestes quartes jornades neixen amb l'objectiu de seguir millorant les xifres de turistes i d'impacte sobre l'activitat econòmica dels municipis. Un ambiciós objectiu, ja que la passada edició de les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona Negra dels Ports-Maestrat van suposar per als establiments participants 1.250 menús addicionals als habituals, un 25% més que en la primera edició. L'impacte de les jornades i de la fira s'estima en unes 3.500 persones als municipis participants, amb un impacte econòmic de més 100.000 euros.

Són 15 els establiments de restauració que ofereixen menús basats en la tòfona amb preus entre els 20 i els 35 €, i que combinen la gastronomia tradicional de la zona amb innovacions basades en l'excel·lent tòfona de la zona.

A més dels deliciosos menús elaborats pels restauradors d'aquests municipis i en els quals la tòfona de Castelló presta tot el seu sabor, els assistents a aquestes jornades gastronòmiques podran adquirir tòfona fresca i productes elaborats amb ella en diferents comerços de les localitats participants.

Tota la informació dels establiments participants, menús i preus de les jornades es poden consultar en el fullet de les jornades en el següent enllaç del web del Patronat Provincial de Turisme.

Fira de la Tòfona a Catí


El cap de setmana del 14 i 15 de febrer també tindrà lloc a Catí la X Mostra de la Tòfona dels Ports- Maestrat amb multitud d'activitats. Allà s'exposaran productes gastronòmics d'aquest preuat fong, es desenvoluparan jornades formatives sobre tubericultura i es realitzaran diverses exhibicions de cerca de tòfona amb gos.

 

 

 

Activitats Gastronòmiques sobre la Trufa en Catí

Del 15 de gener al 15 de març tindran lloc les IV Jornades Gastronòmiques de la trufa. Els dies 14 i 15 de febrer Catí organitzarà la fira de la trufa. Més motius per visitar el Tresor del Maestrat!!! ...

 

 

 

 

 

Ja tenim el cuiner per a la Jornada Gastronòmica del dia 9 de febrer.

Miguel Barrera del restaurant en Estrella Michelin Cal Paradís, serà l'encarregat d'impartir la Jornada Gastronòmica de la Trufa a Catí.