NOTÍCIES DE CATÍ  2009 (A)

(1er. Trimestre 2009)


PASSAR A NOTÍCIES DEL SEGON TRIMESTRE

PASSAR A NOTÍCIES DEL TERCER TRIMESTRE

PASSAR A NOTÍCIES DEL QUART TRIMESTRE

PASSAR A NOTÍCIES DEL QUART TRIMESTRE


0.- DECORACIÓ NADALENCA

Durant estes festes estem gaudint de la nova decoració nadalenca dels carrers del poble.

1.- REVETLLA DE CAP D'ANY

BONES FESTES!!      El Centre Recreatiu, com es costum darrerament, ha preparat per a aquesta nit de Cap d'Any una revetlla de sopar amenitzada amb l'orquestra "Scandalo" per acomiadar l'any vell i donar la benvinguda a l'any nou 2009.

 

Bon any nou per a tots!!

 


2.- NAIXEMENTS, DEFUNCIONS I CASAMENTS DE L'ANY 2008

Durant la missa major del dia de Cap d'Any Mossèn Rafael ha llegit la llista de defuncions, naixements, casaments i xiquets de 1ª comunió corresponents a l'any 2008.

Com passa darrerament destaca la diferència entre els bateigs (5) i les defuncions (10). Tant sols s'han celebrat durant l'any 2008 2 matrimonis.

Al registre civil de l'ajuntament les dades són de 8 defuncions, 8 naixements i 2 casaments.

Per veure amb més detall anar a la web REGISTRE 2008


3.- ACCIDENT EN LA ROTONDA SUD DE LA VARIANT DEL POBLE

 

Durant les passades festes de nadal, concretament el dia 30 de desembre a les 16:00 h va tindre lloc un accident a la rotonda sud de la variant de la CV-128 que desvia el tràfec de vehicles al seu pas per Catí.

L'accident el va sofrir una furgoneta de productes elèctrics que va invadir la rotonda col·lisionant directament  amb el fanal d'il·luminació que va quedar completament enderrocat. La causa del accident, segons demostren les línies de frenada,  sembla ser un excés de velocitat del vehicle accidentat.

La variant es va inaugurar el dia 29 de setembre, uns tres mesos aproximadament abans d'aquest accident.


4.- EL C.D. CATÍ, LÍDER DEL GRUP 1ER. DE 1ª REGIONAL

 

El C.D. Catí ocupa el liderat de la classificació del 1er. grup de 1ª Regional segons la pàgina web de la Federació Valenciana de Futbol.

En aquesta classificació el C.D. Alcora compta amb un partit menys, el Sporting de Benicarló- C.D. Alcora, que es va suspendre reglamentàriament en el minut 75 de partit ja que el Sp. Benicarló es va quedar amb sis jugadors en la seua alineació. El resultat en el moment de suspendre el partit era de 1-3 a favor del C.D. Alcora. El Reglament preveu en estos cassos un   3-0 a favor de l'equip amb l'alineació superior a sis jugadors.

Amb aquest resultat de 0-3 ha aparegut este partit en algunes classificacions que donen el liderat al C.D. L'Alcora. Pero en la web de la Federació Valenciana de Fútbol, que és la web oficial, aquest partit Sp. Benicarló- Alcora, consta com a no conclós segurament perquè hi haja pendent de resolució algun recurs o reclamació per part de l'equip benicarlando.

Oficialment per tant el C.D. Catí ocupa el liderat del grup.

El liderat del C.D. Catí haguera pogut ser més clar si en el darrer partit jugat al Santa Anna, el dia 21 de desembre, el que fou ajornat per accident de l'àrbitre, l'equip s'haguera imposat a l'Alcalà. En realitat va perdre el partit per 0-1.

Tot això no impedeix, a falta de dos partits per a que concloga la primera volta, de que reconeguem la bona temporada que està desenvolupant l'equip amb 13 partits jugats, 8 guanyats, 2 empatats i 5 perduts.  L'equip, amb 32 gols a favor és l'equip màxim realitzador del seu grup.

Aquesta temporada destaca el retorn de Manolo Marmaneu com a entrenador de l'equip i l'abundant número de fitxes de jugadors (18) catinencs en la plantilla. Precisament cal destacar les darrers incorporacions de jugadors, Iván Querol i Sorin Olteanu per compensar les lessions i baixes que s'han produït durant l'actual temporada.

Veure la plantilla amb les darreres incorporacions http://www.catimenu.com/plantilla.htm


5.- LEGISLACIÓ DEL DOCV SOBRE CATÍ DE L'ANY 2008

Hem recopilat un total de 26 disposicions (13 ordres i la resta resolucions i comunicats) del DOCV (Diari Oficial de la Comunitat Valenciana) que poden interessar als catinencs. La relació completa es pot trobar a la web http://www.catimenu.com/legis.htm.

Destaca la ORDE d'1 d'agost de 2008, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual es regula la selecció dels plans de desenvolupament local i els grups d'acció local RURALTER-Leader. [2008/9757] i la Resolució de 13 d'Octubre de 2008 per la qual es convoquen ajudes a projectes RURALTER-LEADER. També la relació conté altra legislació que regula ajudes turístiques, agroambientals, agroalimentàries, ramaderes, biblioteques, forestals, etc...

Fem especial menció a la RESOLUCIÓ de 18 de juny de 2008, del director general de Relacions amb les Corts i Secretariat del Consell, de la Conselleria de Presidència, per la qual es disposa la publicació del conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament de Catí per a la prestació de servicis de certificació. [2008/7658]


6.-ESTUDIO DE GENERACIÓN DE UNA PLANTA DE BIOGÁS DE ENERGÍA ELÉCTRICA  EN CATÍ

 

El ayuntamiento de Catí ha informado sobre un plan de participación pública de integración paisajística para planta de residuos ganaderos en la generación de biogás para la producción de energía eléctrica en régimen especial de 499 Kw de potencia conectada a red eléctrica que se proyecta construir en Catí.

   

 El proyecto se fundamenta en la Legislación del  Decreto 120/2006 de 11 de agosto del Consejo que aprueba el Reglamento de Paisaje de la Comunidad Valenciana.

 Las fases de elaboración y aplicación del Plan de Participación Pública son:

 1ª: Fase de publicación del Plan de Participación

a)      Puesta en conocimiento del Plan a los interesados

b)      Informe del derecho de los interesados a participar mediante encuestas.

 2ª: Cierre de la fase de Participación y publicación de las conclusiones alcanzadas. Constará de:

a)      Análisis de los resultados de las consultas realizadas

b)      Identificación de los valores atribuidos al paisaje por los interesados

c)      Conclusiones alcanzadas

 3ª: Redacción de los documentos de estudio de integración paisajística de cada sector.

 4ª.- Exposición Pública de los Estudios Paisajísticos

 Las personas interesadas con derecho a participar en este proceso  de participación son:

-          Los que viven o trabajan en Catí o sus cercanías

-          Los grupos del municipio, residentes o visitantes.

-          Las autoridades locales

 En el ayuntamiento de Catí y en su página web (http://www.catimenu.compueden encontrar los interesados la documentación sobre el tema y las encuestas para poder participar.

Los interesados disponen de un plazo de 20 días para  presentar su encuesta con sus observaciones o alegaciones en el ayuntamiento de Catí.

 

Zona del término entre las partidas de Sant Josep, Quints y la Bassa del Coll donde se proyecta construir la planta de biogás

 DOCUMENTACIÓN DEL PROYECTO  (1,8 Megas)

ENCUESTA PARTICIPACIÓN (6,8 Megas)

 


7.- CATÍ  EN LA FIRA D'EXPOSICIONS DE MADRID, FITUR 2009

CATÍ VA ESTAR REPRESENTAT A FITUR 2009

El dimecres, dia 28 de gener, va començar a Madrid l'exposició FITUR 2009 en la que va participar novament l'ajuntament de Catí en grup amb d'altres pobles de la comarca de l'Alt Maestrat: Culla, Vilar de Canes, Torre d'En Besora, Benassal, Tírig, Serratella i Catí.

L'exposició va ser inaugurada pels prínceps d'Astúries el dimecres, 28 de febrer, a les 10:30 h a la Porta Nort del recinte i va durar fins el diumenge, 1 de febrer.

Catí va promocionar en Fitur la riquesa històrica, patrimonial, gastronòmica i paisagística de la localitat, així com les seues tradicions més arrelades.

La web de Fitur 2009 és:

http://www.ifema.es/web/ferias/fitur/default.html

L'expositor de Catí es va situar al pavelló 5é, Estand 5B03

La consellera de Turisme i el President de la Diputació van visiar l'estand de l'Alt Maestrat


 La consellera de Turisme, Angélica Such va visitar el mostrador de l'Alt Maestrat en la feria d'exposicions de Madrid de FITUR 2009, destacant que es tractava d' un aparador en el que s'oferia una completa informació de la comarca.

 Such, acompanyada pel president de la Diputació, Carlos Fabra, va destacar l'oferta en allotjaments rurals de la comarca així com l'aposta de la comarca per promocionar-se de manera conjunta. Anna Bellés Querol, la responsable de la recent oficina de Turisme oberta a Catí va ser la representant del nostre poble a l'estand.

 

 

LOS ALCALDES DE L'ALT MAESTRAT APOSTARON EN FITUR POR OFRECER UNIDOS LOS RECURSOS TURÍSTICOS DE LA COMARCA
 

-Benassal apostó por la promoción del agua, Catí destacó los quesos, turrones e infraestructuras turísticas variadas y Albocasser dio a conocer un canal de video en www.youtube.com

La Mancomunitat Comarcal de l'Alt Maestrat, presente en un estand en Fitur, apostó por ofrecer en FITUR de manera conjunta los recursos turísticos de la comarca. "Tenemos que ser conscientes que la gente va de un pueblo a otro, busca rutas y diferentes atractivos. Todos los pueblos somos complementarios. Es muy positivo que, por ejemplo, en Benassal, exista un gran centro termal a 15 kilómetros de Albocàsser o Catí". Fueron palabras del alcalde de Albocàsser, Antonio Querol, secundadas por los alcaldes de Benassal, Baudilio Martínez; Tírig, Juan José Carreres; y Catí, Luis Puig que  compartieron espacio en el mostrador de la mancomunidad en Fitur.

Los alcaldes integrados en la comarca de l'Alt Maestrat manifestaron su deseo de trabajar unidos. Una muestra fue el aparador de la Mancomunitat, que sufragó el ente comarcal, constituido recientemente para agrupar servicios en la comarca.

El alcalde de Catí, Manuel Luis Puig,  destacó la variedad gastronómica que ofrece Catí con sus embutidos artesanos, pero sobre todo "por la quesera que recientemente está recibiendo una gran cantidad de premios que ponen de relieve los proceso de calidad que se aplican con los productos que se obtienen en la zona". Puig también destacó el valor del turrón artesano y las posibilidades turísticas que ofrece el municipio con el casco urbano y el entorno de l'Avellà. El alcalde de Catí  destacó la implicación del empresariado local que apuesta por diversificar la oferta turística, con salones de banquetes, casas de turismo rural, centros termales en l'Avellà y diversión para los más jóvenes. Finalmente el alcalde de Catí hizo especial incidencia en la reciente apertura de una oficina de turismo en la localidad. De hecho, su responsable, se encargó de la información del mostrador de l'Alt Maestrat en Fitur.


8.- LA DIRECTORA GENERAL DE PATRIMONI VISITA CATÍ

El passat divendres, dia 13 de març de 2009, van estar a Catí la directora general de Patrimoni Cultural Valencià Paz Olmos, el senador territorial del PP Alfonso Ferrada, el Director Territorial de Cultura de Castelló Francisco Medina i el tècnic de la Conselleria Arturo Zaragozá.

 L’objectiu de la visita va ser impulsar la 2ª fase del projecte de restauració de la Casa de la Vila.  També van visitar el balneari de l’Avellà informant-se del problema de la humitat que afecta a l’ermita i en particular a les pintures murals del segle XVIII atribuïdes a Pasqual Mespletera.

 


9.- CATI HOMENATGEARÀ A PACO MARTÍ GARCÍA

POT DESCARREGAR LA BIOGRAFIA DE PACO MARTÍ PREMENT ACÍ

El proper dia 17 d'abril, divendres, a les 20:00, el poble de Catí rendirà un homenatge a la figura de Paco Martí García.

A aquest acte d'homenatge, organitzat per l'Ajuntament del poble, estan invitats els familiars de Paco així com tots els catinencs.

En la Sala de la Vila tindrà lloc la presentació i comentari de la biografia de Paco Martí Garcia elaborada de forma conjunta pels seus familiars i pel cronista oficial de la vila de Catí.

L'ajuntament obsequiarà amb una biografia a tots els asisstents.

 

   

 

 

Paco Martí (1950-1998) va nàixer en la localitat de Ráfales, província de Terol, el dia 26 de febrer de 1950, fill de D. Santiago Martí Segura, mestre destinat en aquest poble i de Felicitad García Puig, natural de Catí.

Es va casar amb Mª Carmen Murria Climent a Catí el dia 19 de juny de 1976. Del matrimoni van tenir dos fills, Natalia i Pablo.

A partir de l'any 1979 i fins a l'any 1996 va ser l'encarregat de confeccionar els cartells oficials de la Romeria de Sant Pere. L'any 1991 va participar activament en la Comissió que va organitzar brillantment les festes del III Centenari de la Independència de Catí i que va tenir com un dels actes més destacats la inauguració del monòlit (“L'Ou”) dissenyat íntegrament per Paco i que simbolitza el naixement del poble de Catí i la independència de Morella.

 
   

També va contribuir en  l’edició del llibret i de la Consueta de la Romeria de Sant Pere i en l'organització de l'Associació i redacció dels estatuts de la mateixa.

Va passar diversos estius, dibuixant les masies i ermites del terme així com pintant quadres de l’entorn catinenc.

El passat dia 6 de juny de 2008 es van complir 10 anys des del dia en que Paco ens va deixar per a sempre.


10.- ACCIDENT DE TRÀFIC MORTAL EN CATÍ (Noticia extraída del Diario Mediterráneo del día 30-03-09)

Muere un motorista y otro resulta herido al chocar con una rotonda

El hombre muerto se estampó contra un muro de piedra en un terraplén. Su compañero sufrió un violento impacto en el tórax y está en el General.

 

FRANCESC SEGURA / YOLANDA TENA 

Un motorista, Simón P., de 44 años, falleció ayer, sobre las 11.00 horas, tras impactar su vehículo contra una rotonda y empotrarse después contra un muro de piedra en un terraplén.

Su compañero de viaje, de 42 años, quien circulaba con otra moto de gran cilindrada, también atravesó la glorieta pero, en cambio, se quedó estancado en el centro de la misma, al lado de la farola, con un fuerte impacto torácico. El otro motorista que iba con ellos pudo frenar a tiempo y fue quien avisó a la Guardia Civil.

Los hechos ocurrieron en el kilómetro 11 de la CV-128 en la denominada rotonda sur, en la variante, a escasos 500 metros del municipio de Catí.

Tal y como explican fuentes cercanas a la investigación, al parecer, los tres hombres iban juntos en un convoy de fin de semana,  disfrutando de un recorrido en moto". En este trayecto, que comprende un cambio de rasante y una curva, se toparon de lleno con la rotonda. "Presuntamente circulaban a una velocidad excesiva, por lo que no les dio tiempo a reaccionar", explicaban las mismas fuentes. Pese a todo, en este mismo tramo existe una señal indicativa que recomienda no exceder la velocidad de 40 kilómetros por hora.

 

FALLECE EN EL ACTO Al lugar del siniestro se desplazó una Samu, que nada pudo hacer por salvar la vida del fallecido, tan solo certificar su muerte, así como un helicóptero medicalizado de la Generalitat, que trasladó al herido grave hasta el hospital General de Castellón, donde al cierre de esta edición permanecía con pronóstico reservado.

 El fallecido era el hermano del portavoz del PSOE en el consistorio de Peñíscola.

 


© Pàgina creada per Joaquim Carbó Miralles , cronista oficial de la real vila de Catí

20 de març de 2009