Ajuntament de Catí
opcions Op1 Op2 Op3 Op4 Op5 Op6 Op7 Op8 Op9 Op10 Op11

GASTRONOMIA CATINENCA

Catí, cultura del formatge:

Des de fa temps, les singulars característiques del clima i del terreny de Catí, un lloc òptim per al pasturatge. Avui, en aquest territori natural, d'elevat valor ecològic, es manté viva la tradició de la cultura del formatge.

Un pasturatge extensiu en una flora variada dónen com a resultat un formatge d'alta qualitat.

El formatge de Catí:

És un dels formatges més tradicionals que s'elaboren històricament en el Maestrat. El formatge de Catí més autòcton s'elabora íntegrament amb llet de cabra obtinguda de ramats que pasturen pel terme de Catí.

La seua elaboració encara conserva les formes artesanes i tradicionals de sempre. Es tracta d'un formatge fresc, de llet pasteuritzada de cabra molt premsada, que ha rebut el premi al millor formatge de cabra de la Comunitat Valenciana.

Són innumerables i importants els guardons que han obtingut, a destacar el del ministeri d'agricultura, pesca i alimentació, world cheese 2007 (Londres), cincho d'or 2008 (Castella i Lleó). Podem degustar moltes varietats entre les que cal destacar "pañoleta", "leche cruda", "afinado de bodega", "trufa", "pell florida", "tronchón", "romero" i "ecológico de cabra".

 

 

Catí, tresor gastronòmic:

En Catí podem cercar la felicitat redescobrint antigues receptes plenes d'aromes i sabor que van de la terra a la taula.

La gastronomia de Catí és fruït de la fidel tradició dels artesants d'embotits, secat de pernils, fabricació de fomatges i elaboració de torrons que s'ha mantingut a través del temps.

L'Aigua de l'Avellà:

L'aigua de Catí, la nostra aigua, anunciada per les seues excel·lents propietats com a "digestiva y diurética" de gran prestigi en la comarca del Maestrat i la província de Castelló.

El torró de guirlatxe:

L'ametller, arbre de tradició mil·lenària en Catí ha permés l'aflorament d'aquest producte artesanal que té ací en Catí la torroneria més important de la comarca del Maestrat. Des de 1915 i després de quatre generacions de mestres torroners, la fàbrica de torrons i massapans artesans i casolans de Catí, segueix emprant productes tradicionals del Maestrat: ametlles, nous, avellanes, figues i mel.

Dolços sabors de fort arrelament en la història de Catí, ja que en segles passats, Catí va proveir de dolços i pastes al mateix Rei d'Espanya.

La fàbrica ofereix visites amb degustació i venda de les seues nombroses varietats, des del tradicional guirlatxe d'ametlla fins les darreres innovacions en torró per a persones diabètiques.

Més informació en:

http://www.catimenu.com/gastronomiacati.htm